Odigrana je nogometna utakmica između NK Istra 1961 i NK Hajduk u Puli

nogometna utakmica
Foto: www.istarska-policija.gov.hr

Jučer je odigrana je nogometna utakmica između NK Istra 1961 i NK Hajduk, koju je pratilo oko 5.000 posjetitelja, od kojih oko 1000 pripadnika navijačke skupine splitske momčadi i oko 200 pripadnika navijačke skupine pulske momčadi.

Vrlo dinamična utakmica završila je podjelom bodova čime su svakako zadovoljniji Puljani. Hajduk je poveo i bio bolji u prvom dijelu, ali je neočekivano u nastavku posustao i Istra je potpuno zasluženo došla do izjednačenja, a umalo i do punog plijena. No, sukladno viđenom, podjela bodova je realni omjer utakmice.

Od početka utakmice Hajduk se postavio gardom vodeće momčadi lige, koja je došla po tri boda. Bijeli su u romb formaciji (4-3-1-2) visoko podigli posljednju liniju, koristeći i stav Istre. Ivan Prelec, svjestan da je Hajduk kvalitetom moćniji, izabrao je taktičku opciju prepuštanja posjeda gostima. Formirao je defenzivni blok u 5-4, s povlačenjem Galilee između dva stopera kad se brani, dok je Mario Ćuže ovaj put bio jedini istureni centralni igrač.

Hajduk je držao visoki pritisak i odmah je bio opasan u početku utakmice kada je vrlo raspoloženi Jradi na drugoj vratnici pucao jako, a Čondrić je odbio loptu. Osim te prilike Bijeli i nisu imali neku konkretniju napadačku priliku. Sve su češće počeli koristiti duge lopte, što je u stvari bila voda na mlin zeleno-žute obrane. Istra je naravno igrala na kontre preko brzih Gržana i Bušnje, koji su širili igru, a u sredini je svoje prostore tražio rastrčani Lončar, uz dobro čuvanog Ćužea. Ipak je hitri napadač Puljana izveo odličnu akciju u 34. minuti, došao do linije kornera unutar kaznenog prostora i onda centrirao na drugu vratnicu, gdje su zakasnili domaći igrači. No, u nastavku akcije dogodilo se ono čega su se Puljani i pribojavali. Hajduk je otišao u brzu kontru i prodor Jakoliša propustili su zaustaviti Pavić, pa Galilea, da bi napadač Hajduka uposlio Caktaša na rubu šesnaesterca. Desetka gostiju efektno je završila kontru pogotkom za vodstvo. Do kraja poluvremena se ništa značajnije događalo, iako je Istra krenula hrabrije prema naprijed. Tako je ostavljala nešto više prostora za kontre Hajduka, u čemu su Puljani i u nastavku bili opasniji nego na postavljanu obranu. Problem Istre bio je u prvom dijelu što je u završnicu dolazila sa malo igrača. Razlog tomu je niska pozicija obrane i velika udaljenost od kaznenog prostora gostiju, piše Jutarnji.hr

Na stadionu Aldo Drosina u Puli utakmicu je pratilo oko 5.000 posjetitelja, od kojih oko 1000 pripadnika navijačke skupine splitske momčadi i oko 200 pripadnika navijačke skupine pulske momčadi.

Policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji kako bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta.
Policija je  postupala prema 11 osoba i to protiv šest osoba zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava  prilikom čega je oduzeto ukupno 10 pirotehničkih sredstava  i četiri  osobe zbog pokušaja ulaska na stadion pod utjecajem alkohola. Protiv njih je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima dok je jedan počinitelj procesuiran   zbog prekršaja iz Zakonu o suzbijanju diskriminacije.

Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu prigodom pratnje navijača, kao i drugih mjera osiguranja nogometna utakmice, kažu u PU Istarskoj.