4.3 C
Poreč
Utorak, 26 siječnja, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Održano je foto natjecanje povodom Dana planeta Zemlje

Održano je foto natjecanje povodom Dana planeta Zemlje

Foto: Igor Zaharija

Povodom pedesete godišnjice Dana planeta Zemlje, udruga «Zelena Istra» organizirala je foto natjecanje na temu omiljene šetnje prirodom. Udruga je pozvala građane da pošalju fotografije, "s komadića Zemlje koji je njima pomogao da lakše prebrode ove neizvjesne dane". Svakodnevna šetnja prirodom je ono što mnogima u vremenu izolacije i društvene distance pomaže da zadržimo optimizam.

Ocjenjivački sud pulskih fotografa Hassana Abdelghanija, Dejana Štifanića i Tomislava Pliška obavio je ocjenjivanje više od 250 fotografija koje je na natječaj poslalo 370 građana iz svih dijelova Istre, a nekoliko ih je pristiglo i iz drugih dijelova Hrvatske Između pristiglih
radova stručni žiri izabrao je pet fotografija dodijelivši im nagrade.

Treće mjesto dijele Zoran Burazerović s fotografijom olupine broda u uvali Luka podno Raklja, Kristina Klunić s fotografijom zvjezdanog neba u Pomeru i Sandra Košeto s fotografijom biciklista ispod stabla u blizini Limskog kanala. Drugo mjesto pripalo je Vlatki Horvat s fotografijom stada ovaca u okolici Poreča a prvo mjesto pripalo je Igoru Zahariji za fotografiju djeteta i zalaska sunca na vrhu Gomila na Ćićariji.

Nagrađeni autori su najuspješnije interpretirali postavljenu temu natječaja. Pored uvažavanja tehničke izvedbe fotografije i osnovnog poštivanja pravila kompozicije fotografije, žiri je uzeo u obzir i inovativnost, originalnost i prije svega emociju i unošenje osobnog izraza u fotografiju, obrazloženje je članova ocjenjivačkog suda za dodijeljene nagrade.(iV)

NAJČITANIJE