22.6 C
Poreč
Ponedjeljak, 21 lipnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOOdvratan skandal: Prali štapiće za korona test i opet ih koristili, a...

Odvratan skandal: Prali štapiće za korona test i opet ih koristili, a razlog je – pohlepa

Nakon brojnih pritužbi putnika zračne luke Kualanamu koji su tvrdili da su dobili lažno negativne testove, policija je poslala tajnog policajca koji se predstavljao kao putnik kojeg su također testirali korištenim štapićem.

Prema izvještaju lokalne policije, oko devet tisuća putnika u zračnoj luci u Medanu u Indoneziji možda je testirano na koronu već iskorištenim štapićima za bris, prenosi The Guardian. Državna tvrtka Kimia Farma sada je suočena s potencijalnom tužbom oštećenih putnika.

Testiranje je postalo rutina u mnogim zemljama pogođenim globalnom pandemijom. Policija je rekla da vjeruje da je ova prijevara trajala od prošlog prosinca u zračnoj luci Kualanamu u Medanu u sjevernoj Sumatri, ali još nije potvrđeno kako su je otkrili, piše BBC.

Nakon brojnih pritužbi putnika da su dobili lažno pozitivne testove policija je poslala tajnog policajca koji se u zračnoj luci predstavio kao putnik. Nakon što su ga testirali dobio je pozitivan nalaz, a zatim su drugi policijski službenici na prepad izvršili pretres mjesta za testiranje i otkrili već iskorišteni štapić za bris koji je bio ponovo korišten za testiranje njihovog kolege. Zbog toga je prošlog tjedna uhićeno pet zaposlenika tvrtke Kimia Farma zajedno s menadžerom tvrtke Medan. Tereti ih se da su kršili zdravstvene i potrošačke zakone jer su štapiće za briseve prali i prepakiravali kao nove za prodaju.

Lokalni mediji izvještavaju da su vlasti prikupile izvještaje 23 svjedoka i istražuju je li zarada od prevare, koja se procjenjuje na oko 1,8 milijardi rupija (što je oko 124.800 dolara)  iskorištena za financiranje izgradnje raskošne kuće jednog od osumnjičenih. Kimia Farma, sa sjedištem u glavnom gradu Jakarti, od tada je otpustila osoblje koje je bilo uključeno u prevaru i obećala pooštriti unutarnju kontrolu.

Izvor: Poslovni

Foto: Yt

NAJČITANIJE