24.5 C
Poreč
Utorak, 2 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Općina Motovun donijela odluke o prometnom razvoju i sufinanciranju radnih bilježnica za...

Općina Motovun donijela odluke o prometnom razvoju i sufinanciranju radnih bilježnica za djecu

Motovunsko općinsko vijeće je 1. kolovoza 2019. godine održalo svoju redovitu sjednicu na kojoj su uz izbor ovogodišnjih dobitnika općinskih priznanja dominirale prometne teme. Sve su odluke donesene jednoglasno.

Nakon duge i studiozne pripreme svjetlo dana je ugledala Prometna studija Općine Motovun, dokument kojim se sustavno obrađuje stanje svih cestovnih prometnica na području motovunske općine, kao podloga za izradu prostornih planova, ali i kao podloga uređenja statusa svih nerazvrstanih cesta na području Općine.

Nakon toga, donesena je nova Odluka o uređenju prometa, koja se sadržajno nastavlja na prethodnu odluku iz 2014. godine. Ona donosi podrobniju razradu posebnih zona ovlaštenja prometovanja u motovunskoj starogradskoj jezgri, propisuje tehnički nadzor prometa, proširuje zone javnih parkirališta, ali razrađuje i sustav blokiranja i kažnjavanja nepropisno parkiranih vozila na području Motovuna, tako da komunalni redar može odrediti kazne i do nekoliko tisuća kuna za prekršaje iz Odluke o uređenju prometa.

Odluka o organizaciji i načinu parkiranja isto tako nastavlja načela uređivanja motovunskih parkirališta iz 2016. godine kojima se posjetiteljima Motovuna naplaćuju parkirališne karte, a novost je uvođenje mogućnosti da građani Motovuna godišnje mogu zakupiti parkirališno mjesto, što su građani najviše očekivali od ove odluke.

Općina Motovun, koja je proteklih godina učenicima sufinancirala udžbenike u osnovnoj i srednjoj školi, od ove će jeseni sufinancirati 50% nabavne cijene radnih bilježnica i time njihovim roditeljima barem malo olakšati roditeljima pripremu nove školske godine.

NAJČITANIJE