15.2 C
Porec
Petak, listopad 18, 2019
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Oporavio se od nesreće: Mujo iz Pule ponovno hrani golubove

Oporavio se od nesreće: Mujo iz Pule ponovno hrani golubove

Nakon 52 dana, koliko mu je trebalo da se oporavi nakon prometne nesreće, dobri duh Pule Said Muharemi Mujo (75) u petak je nahranio svoje golubove. Opkolili su ga njegovi gradski ljubimci čim su ga ugledali, a Mujo nije skidao osmijeh. Sredinom svibnja teško je stradao u Ulici Sergijevaca kad ga je u pješačkoj zoni udarilo teretno vozilo. U bolnici je proveo dvadesetak dana, nakon čega je prebačen u ustanovu za starije. No prije tri dana je nastala prava uzbuna jer je Mujo odlučio otići iz doma, piše 24sata.

– Tamo nemam svoje golubove i svoje mačke, koje hranim oko kamp prikolice u kojoj živim. Imao sam za jesti i piti u domu, ali su mi ipak draži moj kruh i moje životinje. Moja kamp-prikolica je moj hotel s pet zvjezdica – rekao nam je Mujo.

Njegov prijatelj Tihomir Geršner, koji mu godinama pomaže, krenuo je u potragu za njim čim mu je javljeno da je nestao.

– Mujo je samovoljno napustio dom za starije, pješke i po ovoj sparini, pobjegao je u pidžami i u papučama. Odmah su me obavijestili djelatnici, nakon čega sam ga pronašao u jednom trgovačkom centru u kojem veći dio dana voli boraviti. Bezuspješno sam ga nagovarao da se vrati jer ima krov nad glavom i hranu u domu. Došao i njegov socijalni radnik i na kraju je odlučeno da ništa protiv njegove volje nećemo činiti. Njemu ovako skromnom draži su potpuna sloboda u kamp-kućici i komad kruha, koji je dovoljan njemu, a i njegovim golubovima – rekao je Geršner, piše 24sata.

Foto: 24sata

NAJČITANIJE

- Advertisement -