10.7 C
Poreč
Utorak, 25 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Osmi Weekend Bike and Gourmet Tour

Osmi Weekend Bike and Gourmet Tour

REKREATIVNA BICIKLISTIČKA VOŽNJA

Vožnja na biciklu sama je po sebi užitak. A kada tome dodate i mogućnost kušanja istarskih delicija, vina i maslinovih ulja, užitak postaje višestruki. Upravo to nudi rekreativni biciklistički doživljaj Weekend bike & gourmet tour koji se održava 12. i 13. listopada u Rovinju.

Kamo voziti i u čemu uživati? Opustite se jer o tome brine profesionalni vodič koji vas prati tijekom cijelog trajanja dvodnevne utrke, piše RegionalExpress.

Weekend bike & gourmet tour namijenjen je svim rekreativnim biciklistima, bez obzira dolaze li na MTB biciklima, treking ili e-biciklima. No, ne brinite ako nemate ovakve bicikle jer se na utrci nudi i mogućnost najma električnih bicikala uz nadoplatu.

Organizatori su, da bi udovoljili svim natjecateljima, predvidjeli dva itinerara: Sport namijenjen za one izdržljivije, dok je Hobby osmišljen za one s nešto manje kondicije.

Svaki itinerar sastoji se od dvije staze: Mare  ( 49,6 kilometara) je staza tijekom koje se može guštati u morskim delicijama, a na stazi Monti ( 54 kilometra)  sudionike očekuju gastronomske poslastice istarske unutrašnjosti. Start i cilj su, u oba slučaja, pred hotelom Eden, a staza se većim dijelom vozi makadamom u okolici Rovinja i Bala.

Tako će se na stazi “Mare” gourmet stanke odvijati u ugostiteljskim objektima “Albachiara”, “Istra” i “Feral”, a na stazi “Monti” sudionike će dočekati gourmet delicije u ugostiteljskim objektima “Pizzeria Max”, “Mofardin” i vinariji San Tommaso.

U startninu su uključeni obroci i piće na gourmet odmorištima predviđeni programom (Istrian brunch i Istrian Picnic), vožnja uz pratitelje programa i vođenje profesionalnog vodiča, prateće vozilo, biciklistička karta i, naravno, prigodni poklon.
Startnina iznosi 250 kuna po danu ili 450 kuna za paket od dva dana uključeni su obroci i pića na gourmet punktovima, vožnja u pratnji profesionalnog vodiča, prateće vozilo, biciklistička karta te prigodni poklon. Prijave su moguće putem turističke agencije Maistra ili na dan događaja na startnoj lokaciji.

Polazak je zakazan oba dana u 10 sati ispred Sportskog centra Hotela Eden, gdje se mogu i iznajmiti električni bicikli uz nadoplatu, piše RegionalExpress.

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?