5.6 C
Poreč
Subota, 22 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica GRAĐANI PIŠU OSTAVIO SUPRUGU JER SE UČLANILA U IDS! Satira ili stvarnost? Evo što...

OSTAVIO SUPRUGU JER SE UČLANILA U IDS! Satira ili stvarnost? Evo što joj je napisao.

Na naš e–mail je pristiglo pismo muškarca koji tvrdi da je ostavio suprugu jer se učlanila u IDS. Nakon što smo pročitali, upitali smo ga : ”Je li u pitanju satira?”. Rekao je da ne želi reći ništa više od onoga što je rekao u pismu.

Tekst autora koji koristi pseudonim ”Otac Manus” prenosimo u cijelosti:

LJEPOTICA U RALJAMA IDS – A

Sa mnom si izgubila nevinost tijela, ali s IDS-om nevinost duše. Jedino što si nekada znala krasti bilo je moje srce, a sada kradeš cijeli grad.

Sjećaš li se kada ti je lopovčić u Veneciji ukrao torbicu, a ja sam potrčao za njim i pao? Nasmiješila si se, draga. Sada si ti taj lopov, ali skuplje odjeven. Gradski proračun je ona torbica, ali malo veća. Čudno, smješkala si se dok su te pokradali, ali otkad ti kradeš, više se ne umiješ smijati.

Nekoć smo se držali za ruku i igrali se po šumama, a sada krčiš te šume što još nose miris naše mladosti u svojim krošnjama. Nekoć si mi pričala kako se tvoj otac mučio u Uljaniku da kupi burmu tvojoj majci, a sada taj Uljanik rušiš, trgaš burme s ruku onih koji su još sretni.

Otkako si u IDS-u, naše dijete krade igračke drugoj djeci u vrtiću. Fizički je na mene, ali mu narav postaje slična pojedinim IDS-ovcima. Razbio je plastični brodić svojem prijatelju baš onda kada je Uljanik propao, pa je nakon toga od njega tražio novac da mu ga popravi. Trga cvjetiće po livadama baš kao što ti trgaš naše šume. Povremeno se igra arheologa i traži blago, čudom, baš u blizini kontejnera jer je od tebe čuo da se oko otpada trenutno vrti lova. Još je mali pa nije shvatio da je zapravo u pitanju zbrinjavanje otpada.

Mogla si ostati moja voljena, ali ne. Umjesto da se iz ljubavi jebeš sa mnom, odabrala si s IDS–om jebati cijeli grad.

Zbogom zauvijek!

Otac Manus

 

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?