10.2 C
Poreč
Četvrtak, 20 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Otvara se Savjetovalište za spolno zdravlje mladih

Otvara se Savjetovalište za spolno zdravlje mladih

Dogradnja zgrade Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije u Puli trebala bi biti dovršena do kraja godine, a ambiciozan plan u idućoj godini su nove djelatnosti, među kojima je Savjetovalište za spolno zdravlje mladih, javlja Radio Pula Riječ je o društveno značajnom projektu čiji je temeljni cilj obuhvatiti baš sve osnovne i srednje škole u Istarskoj županiji.

Plan je tu, i nadam se da neće biti problema što se tiče financiranja, kaže ravnatelj Zavoda Aleksandar Stojanović. Nositelji programa su Istarska županija i jedinice lokalne samouprave. U rad Savjetovališta bit će uključeni liječnici preventivne školske medicine, epidemiolozi, psiholozi, ginekolozi i drugi stručnjaci. Prema pokazateljima najrizičnija su skupina učenici od osmog razreda na više. Sustavni rad obuhvaća spolni odgoj i preventivu, cijepljenje protiv HPV-a, pa čak i nasilje u vezama.

Kao i ostali programi Zavoda, pristup je individualan, besplatan i bez uputnice, javlja Radio Pula na čijim stranicama poslušajte audio prilog, piše Istarski.hr.

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?