11.5 C
Poreč
Srijeda, 21 listopada, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Otvoren je četvrti sajam sporta u Poreču

Otvoren je četvrti sajam sporta u Poreču

U sportskoj dvorani porečkog hotela Valamar Diamant uz prisutnost gostiju i predstavnika medija, otvoren je Sport Fest 2020.

Okupljenima se obratio izvršni direktor Sport Festa Alan Balen predstavivši sadržaj porečkog sportskog vikenda. Ovogodišnji Sport Fest otvorio je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić naglasivši da se Poreč, kao grad događaja i sporta, veseli Sport Festu.

Nakon otvaranja, a prije početka konferencije, dodijeljene su u osam kategorija JUMP nagrade za pojedince i organizacije iz svih društvenih sfera koje svojim radom i projektima promiču i poboljšavaju sport. Pobjednici su: grad sporta Grad Poreč, SEHA liga, za sportski marketing NK Osijek, za inovacije u sportu ”Fit&fun mini trampolin”, za sportski događaj Vatrogasci Zagreb, Firefighter Stair Challenge, za društveno odgovorno poslovanje HandbALL IN, za sport online KK Zadar, za sportski turizam, Sportsko rekreativna udruga Hakl na Taksiju.

Po otvaranju četvrtog Sport Festa Sport na «pressicama» prvi sugovornik je bio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, a po tom vaterpolo izbornik g. Ratko Rudić i putem online veze trener NK Osijeka Nenad Bjelica.

U drugom dijelu konferencije sudjelovali su predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza g. Marijo Možnik, Sara Kolak, Igor Blažinčić, Juraj Šebalj i Ivan Katanušić.

Na sajamskom dijelu predstavilo se nekoliko saveza, klubova, proizvođača sportske opreme i sportskih inovatora. Veliko zanimanje izazvalo je predstavljanje hrvatske VR igre Summer Sports na štandu HO u kojoj igrači mogu postati virtualni olimpijci u nekoliko disciplina pa je i Sara Kolak isprobala virtualno bacanje koplja.

Otvorene su i tri izložbe, Hrvatski sportski muzej Franjo Bučar, Nik Titanik sportske karikature, Filip Peraić – James Harden Illustrated.

Subota, drugi dan ovogodišnjeg porečkog Sport Festa, donosi uzbuđenja uz nastavak sajma i konferencija, Run Croatia utrke ulicama Poreča na 5 i 10 kilometara, dodgeball, flying disc i Red Bull BMX akrobacije koji su poznati i popularni. Ovogodišnji sajam Sport Fest zatvara svoja vrata u nedjelju u 17 sati. (iV)

NAJČITANIJE