6.6 C
Poreč
Nedjelja, 19 siječnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Otvorene su prijave za besplatnu 5. konferenciju Branding Hrvatske 

Otvorene su prijave za besplatnu 5. konferenciju Branding Hrvatske 

 

Brendiranje nacije kao tema vjerojatno najbolje konferencije u Hrvatskoj u posljednjih dva desetljeća.

 

Za osobe s pozitivnim stavom o Hrvatskoj i svijetu »jer s pesimizmom još nitko nije nešto korisno stvorio, izgradio ili osmislio« – tako ukratko glasi slogan ovogodišnje pete po redu Branding Hrvatske konferencije koja će se krajem tjedna održati u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu, stoji u priopćenju.

Raspored konferencije možete pogledati OVDJE.

S obzirom da su odista mnogi slavni i uspješni Hrvati i Hrvatice dosad gostovali na ovoj konferenciji, od Mate Rimca, dr. Davora Pavune, Mirka Novosela, Ćire Blaževića i Martine Filjak, do Davora Brukete, Borisa Ljubičića, Anje Bauer, dr. Miroslava Vrankića  i drugih – sigurno je da će interes i ove godine biti velik, a osobito ako se posebno uzme u obzir ovogodišnji roster predavača. 

Ponajprije valja istaći legendarnog Nikolu Pilića, jedinog teniskog trenera na svijetu s tri osvojena Davis Cupa, sa tri različite reprezentacije, te ključnog »krivca« za globalni tenski uspjeh Beckera, Ivaniševića, Đokovića… Treba reći i da se Pilić rijetko, odnosno gotovo nikada ne pojavljuje na ovakvim događajima, pa je utoliko ova prigoda i posebnija. Jer, tko zna kada ćemo ga opet moći ovako »izbliza« vidjeti i stisnuti mu ruku.

Našu proslavljenu liječnicu, kirurginju, spisateljicu i počasnu konzulicu Republike Hrvatske u Italiji, dr. Nelu Sršen nije potrebno posebno predstavljati, baš kao ni hrvatsko-američkog glazbenika, lobista i mirovnog aktivistu Nenada Bacha koji je svojim nastupima s Pavarottijem, Cohenom, Springsteenom, i Bono Voxom, u vremenu kad je to Hrvatskoj zaista bilo najpotrebnije, nemjerljivo doprinio ugledu naše zemlje u svijetu. Izdvojit ćemo i dr. Mladena Andrlića, dugogodišnjeg ravnatelja Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i aktualnog veleposlanika u Budimpešti; te uspješnog mladog arhitekta Bruna Jurčića, povratnika iz SAD-a koji je nedavno predstavljao Hrvatsku na Biennalu u Veneciji, a osim što ima urede u Puli i Šangaju, hvaljen je i kao autor Infobip-ova korprativnog remek-djela u Vodnjanu, tj. prvog IT kampusa u Republici Hrvatskoj.

Od ostalih predavača, najavljeni su: Marina Drašković (»Ponos Hrvatske 2017«), Mirko Boch (ravnatelj Zagrebačke filharmonije), najpoznatija hrvatska influencerica na društvenim mrežama Ella Dvornik, modna poduzetnica Iva Tuđa te Petar Ćurić kao pokretač i voditelj projekta.

Dakako, posebnosti ove konferencije su i legendarni »paneli«, odnosno rasprave u vidu okruglih stolova – a ove su godine takva najavljena dva – budući da se na njima, uz najavljene predavače, nerijetko pojavljuju i svojevrsni gosti iznenađenja, a obično je riječ o znamenitim osobama iz svijeta medija, politike, kulture, športa i javnoga života.

»Veseli nas što je Branding Hrvatske prepoznat kao projekt od nacionalnog značaja za Republiku Hrvatsku. Mediji su nas prozvali i ‘najboljom konferencijom u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina’, što pozdravljamo, ali mišljenja sam da je tajna našeg uspjeha u tome što pokušavamo ne dijeliti hrvatsko društvo, već ga povezivati. Radi se o jednoj dobroj, konstruktivnojj i nepolitičkoj inicijativi« izjavio je direktor konferencije Petar Ćurić.

 

Branding Hrvatske konferencija godišnja je manifestacija posvećena javnoj, kulturnoj i znanstvenoj diplomaciji, a održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike, uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske matice iseljenika, Hrvatske gospodarske komore i Croatia2Go. Za sudjelovanje na konferenciji možete se prijaviti isključivo emailom: Branding.Hrvatske@gmail.com (potrebno je poslati ime, prezime i nekoliko rečenica o sebi). Dobra vijest je da ove godine nema kotizacija, odnosno pohađanje konferencije je  potpuno besplatno zahvaljujući Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) kao Generalnom sponzoru.                                          

Službeno otvorenje je u petak, 8.11. u 9:30 sati, u Multimedijskoj dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu, Trg Stjepana Radića 3. II. kat. Više informacija na Facebook stranici www.facebook.com/Branding.Hrvatske ili na mobitel: 091/532-9405.

NAJČITANIJE

- Advertisement -