29.9 C
Poreč
Utorak, 11 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Otvoreno je ovogodišnje bogato Umagično ljeto

Otvoreno je ovogodišnje bogato Umagično ljeto

Narednih šezdeset dana Umag će biti pod «kapom» Umagičnog ljeta. Umažanke i Umažani i njihovi gosti uživat će u bogatom kulturno-umjetničkom ljetu, a u skladu s propisima i mjerama zaštite od korona virusa. Umaška agencija FESTUM pripremila je program uz pomoć domaćih snaga i brojnih poznatih hrvatskih glazbenika pa su najavu događanja tijekom ovogodišnjeg Umagičnog ljeta događanja u Umagu, u Gradskoj kavani, javnosti ispričale šefica agencije FESTUM Larisa Gašperini i suradnica Iva Jakac Brajković. Ovogodišnje izdanje umagičnog ljeta nudi tri sadržaja, ovisno o guštima, ‘Umago summer’, ‘Umago classica’ i  ‘Ljetno kino’.

Trg slobode, Trg 1. svibnja i Trg Marije i Line bit će scene na kojima će se događati zabavni programi u kojima će nastupati brojni izvođači poput Soul Fingersa, Radojke Šverko, Sergio Pavata, Klape Lungomare, Hele&Hutch i Duo Gitaramezzo koji će tijekom mjeseca srpnja i kolovoza doprinijeti svojim nastupima kvalitetnom ljetnom ugođaju Umaga. Šefica agencije FESTUM Larisa Gašperini ostala je tajnovita s najavom događanja «zatvaranja» Umagičnog ljeta 28. kolovoza, kojeg će zatvoriti, kako je rekla, iznimno popularan gost čije ime nije htjela izgovoriti.

Tijekom narednih šezdeset dana na Umagičnom ljetu  tradicionalno će nastupiti grupa Febra, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići, klapa Lungomare, vokalna skupina Istravaganti, a «dogodit» će se i dvodnevni program svjetskog festivala „7 Sois 7 Luas“ koji u Umag dovodi glazbenike iz afričke Gvineje Bisao i Zelenortskih otoka te baletni spektakl „Don Quijote“ kojeg potpisuje Plesni centar Carlotta Gris iz Umaga  i voditelj Nicolae Vasc.

U sklopu programa Umagičnog ljeta za ljubitelje klasične glazbe nastup će imati pijanista Lovro Pogorelić, kvartet gitara „Apeiron“ i mladih sugrađana Leonarda Medica Gregorič i Andra Manzonija koji čine Cave Canem Morsu Duo.

Tijekom Umagičnog ljeta uživat će i filmoljupci budući će na Trgu 1. svibnja moći pratiti devet filmskih projekcija. Umag će i ovog ljeta biti domaćin Fešte rajčica, koja će biti tradicionalno pripremljena zadnjeg četvrtka u mjesecu srpnju.

U nadi da će epidemiološka situacija dopustiti održavanje u cijelosti programa, u FESTUM-u se nadaju da će umaško ljeto biti kreativno te da će ljubiteljima zabave pružiti dozu pozitive i veselja. (iV)

NAJČITANIJE