29.9 C
Poreč
Utorak, 11 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Ovoga vikenda policija će provoditi pojačan nadzor poštivanja prometnih propisa

Ovoga vikenda policija će provoditi pojačan nadzor poštivanja prometnih propisa

Na području Policijske uprave istarske od 1. siječnja do 30. srpnja 2020. godine u prometnim nesrećama poginulo je devet osoba, teško su ozlijeđene 52 osobe, a 231 osoba zadobila je lakše ozlijede.

Turistička je sezona, na cestama se stalno povećava broj vozila, a povećanje broja vozila dovodi i do povećanja broja prometnih nesreća. Pojedini vozači  ne vode računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu, voze brzinama znatno većim od dopuštenih brzina, voze pod utjecajem alkohola, neopisno pretječu i razgovaraju na mobitel za vrijeme vožnje. Sve su to opasni prekršaji koji dovode do teških prometnih nesreća  u kojima stradavaju kako oni sudionici koji ne poštuju prometne propise, tako i oni koji se sa njima nalaze u vozilu ili se sa njima susretnu na cesti.

U ljetnim danima uz osobna vozila na cestama se povećava i broj motocikla. Vozači motocikla osim zaštitne kacige za vrijeme vožnje u ljetnim danima gotovo i da ne koriste drugu zaštitu kao što su motociklistička odjela i motociklističke čizme. U svakoj prometnoj nesreći bez obzira da li je nesreći doprinijelo ponašanje vozača motocikla ili drugog sudionika u prometu vozači motocikla i putnici na motociklu stradavaju zbog udara tijela u cestu, objekt na cesti ili drugo vozilo.

  
I ovoga vikenda policija će provoditi pojačan nadzor poš
tivanja prometnih propisa s ciljem da potiču vozače na odgovorno ponašanje u prometu i da se prema vozačima koji ne poštuju prometne propise poduzmu zakonom propisane sankcije, a u nedjelju 2. kolovoza od 15 do 19 sati provest će se i pojačan nadzor poštivanja prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikla.

      
Pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se ponašaju odgovorno  i da poštuju prometne propise kako bi se smanjila svakodnevna stradavanja sudionika u prometu.

NAJČITANIJE