10.7 C
Poreč
Utorak, 25 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Pazin: Četvrti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji

Pazin: Četvrti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji

Četvrti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održat će se u Pazinu od 9. do 12. rujna 2019. godine, a dio programa odvijat će se i u Kopru, Novigradu, Lupoglavu, Cerovlju, Tinjanu, Sv. Petru u Šumi, Karojbi, Motovunu i Gračišću.

U četverodnevnom druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, djeci i odraslima, bit će održani književni programi, likovne radionice ilustracije i stripa, izložba i predstave, te radionice pisanja, prevođenja i književne kritike. Održat će se i akcija „Slikovnica u izlogu“ o kojoj će više riječi biti tijekom Festivala.

Uz programe za djecu i mlade, u večernjim off programima namijenjenim samo odrasloj publici bit će predstavljeno drugo kolo biblioteke Vrata u podrum / slikovnica za odrasle, prikazan višestruko nagrađivani animirani film Gamer Girl, dok će svoja djela čitati Davor Šišović, Anita i Denis Peričić, Silvija Šesto, Snježana Babić Višnjić i dr.

U okviru festivala održat će se i stručni okrugli stol na temu „što je a što nije slikovnica kao umjetničko književno djelo“, te tribina na temu „čitanje od najranije dobi“ koju će voditi Snježana Berak, predsjednica Hrvatskog čitateljskoga društva.

Sudionike festivala možete upoznati ovdje.

Izvor: parentium.com

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?