10.8 C
Poreč
Četvrtak, 21 siječnja, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Pazin dobiva novo pomoćno nogometno igralište u vrijednosti od 3.6 miliona kuna

Pazin dobiva novo pomoćno nogometno igralište u vrijednosti od 3.6 miliona kuna

Pazin sport je 15. srpnja u polivalentnoj dvorani Školsko-gradske sportske dvorane Pazin potpisao 3,43 milijuna kuna vrijedni ugovore za izgradnju i nadzor pomoćnog nogometnog igrališta.

Ugovor za izvođenje radova u vrijednosti 3,37 milijuna kuna sklopljen je s tvrtkom Goldfren i obuhvaća ukupne radove izgradnje pomoćnog nogometnog igrališta, a obavljanje 60,7 tisuća vrijednog stručnog nadzora ugovoreno je s tvrtkom Učka konzalting, koji uz obavljanje poslova stručnog nadzora nad građevinskim i elektrotehničkim radovima obuhvaća i uslugu koordiniranja zaštite na radu u fazi izvođenja radova.

Rok izvođenja svih radova i obavljanja usluga je 160 dana od čega se 140 dana odnosi na izvođenje radova, a 20 dana na primopredaju radova i okončani obračun, što znači da bi do kraja godine Pazin trebao dobiti novo pomoćno nogometno igralište. Inače, projekt pomoćnog nogometnog igrališta definiran je Strategijom razvoja sporta i rekreacije Grada Pazina za razdoblje 2017. do 2021. i kao takav od iznimne je važnosti za Grad Pazin i za sve sadašnje i buduće korisnike gradskih sportskih sadržaja pogotovo u dijelu poticanja participacije u sportu i rekreaciji odnosno omogućavanju „Sporta za sve“.

Izgradnja nove infrastrukture doprinijet će boljoj kvaliteti i raznovrsnosti nogometnih treninga i provođenja sportskih programa, tjelesne nastave, povećanju broja djece koja bi se bavila sportom s većom ponudom nastavnih i izvannastavnih aktivnosti te razvoju i unapređenju tjelesnog zdravlja kod djece, izjavio je gradonačelnik Krulčić.

U dijelu financiranja, Grad Pazin kreditno se zadužio za 2,5 milijuna kuna, a Nogometni savez županije Istarske sufinancirao je izgradnju s 601.468,86 kuna. Dodatno, u siječnju 2020. godine projekt je prijavljen na natječaj Središnjeg državnog ureda za šport, Javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini, koji je u srpnju ponovno  aktiviran nakon privremene obustave zbog epidemije koronavirusa, i čije rezultate očekujemo uskoro.

Izvor: Istarski.hr

NAJČITANIJE