6.4 C
Porec
Četvrtak, prosinac 5, 2019
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Plava Laguna se pridružila akciji prikupljanja pomoći za albansko stanovništvo

Plava Laguna se pridružila akciji prikupljanja pomoći za albansko stanovništvo

Za stanovništvo u Albaniji, koju je nedavno pogodila serija razornih potresa, Crveni križ je u Istarskoj županiji pokrenuo akciju prikupljanja pomoći, a ovom humanitarnom činu se pridružila se i Plava Laguna, stoji u priopćenju.

Prikupljala se posteljina, deke, jastuci i ručnici, koji su u ponedjeljak i otpremljeni u Albaniju. Podružnica Crvenog križa u Bujama prikupila je i otpremila 354 deke, 224 kompleta posteljine, 220 jastuka i 417 ručnika. Uz Plavu Lagunu, donacijama su nesebično pomogli i hotelsko poduzeće Aminess Hotels&Campsites iz Novigrada te tvrtka Histrianorum Lavi iz Umaga.

Prvi u nizu potresa koji su pogodili Albaniju bio je ujedno i najsnažniji potres zabilježen na Balkanu posljednjih desetljeća, i brojni stanovnici Drača i Thumanea (nedaleko od Tirane) ostali su bez svojih domova. Hrvatska na više načina pomaže Albaniji od prvoga dana ove katastrofe, pa se Plava  Laguna odmah odazvala pozivu Crvenog križa i pomogla donacijom koja je tamošnjim ljudima u ovom trenutku neophodna.

NAJČITANIJE

- Advertisement -