4.3 C
Poreč
Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Pljačka vrijedna 195 tisuća eura u Puli, bijeg i uhićenje na graničnom...

Pljačka vrijedna 195 tisuća eura u Puli, bijeg i uhićenje na graničnom prijelazu Dragonja: uhićeni talijanski policajci i karabinjer

Dva talijanska policajaca, u stalnoj službi u Napulju, i 28-godišnji karabinjer na dužnosti u Caserti uhiteli su policijski službenici iz Buja zbog sumnje da su zajedno s još četiri osobe opljačkali hrvatskog poduzetnika, vlasnik tvrtke koji je upravo bio podigla 195 tisuća eura iz banke. Slike pljačke snimile su nadzorne kamere instituta u Puli. Policija u Bujama istražuje događaj, piše tršćanski portal TriestePrima.

Ispred pulske banke dvojica su muškarca napali i ukrala torbu u kojoj se nalazila veća svota novca. Odmah potom predali su „ plijen “ dvojici policajaca i karabinjeru koji su čekali u automobilu spremni za bijeg. Bijeg je prekinut na graničnom prijelazu Dragonja.

Prema početnoj sumarnoj rekonstrukciji  događaja, sedmero ljudi koji su sudjelovali u pljački, pritvoreni su više istarskih policijskih postaja, a sada su svi privedeni u pulski pritvor. Državljanstvo ostalih uhićenih nije poznato. Redakcija portala  TriestePrime kontaktirala je talijansko veleposlanstvo u Zagrebu koje je dalo do znanja da još nije primilo nikakvu službenu informaciju, ali je potvrdilo uhićenja.

Uhićenje je za portal Telegram potvrdila glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović. (iV)

Foto: TriestePrima

 

NAJČITANIJE