10.3 C
Poreč
Srijeda, 21 listopada, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Pobjednik 21. INA Rally Poreč je slovenska posada Turk- Kacin

Pobjednik 21. INA Rally Poreč je slovenska posada Turk- Kacin

Pobjednik 21. izdanja INA Rally Poreč koji se u subotu vozio prometnicama Istre i na kojem je nastupilo 65 posada iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije, je slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin koji su nastupili u automobilu «Hyundai i20 R5». Tijekom vožnje 80-tak kilometara brzinskih ispita, slovenska posada bila je najbrža u svih osam.

Ovogodišnji rally Poreč na kojem je prilikom proglašenja najboljih posada održanom na parkiralištu porečke dvorane Žatika bilo je uručeno 175 trofeja najboljima za pojedine kategorije, bit će «zapamćen» i po izrazito jakoj konkurenciji kako u klasama tako i u prvenstvu Hrvatske kojeg je osvojila posada Niko Pulć i Davor Devunić s automobilom «Ford Fiesta RC4».

Nastup na 21. INA Rally Poreč kojem je organizator bio AK Poreč Motosport uz suorganizaciju AKORK Skok Racing 1993, od 65 posada koje su startale u Poreču na cilj nije stigla 21 posada, zbog kvarova i izlijetanja s ceste.

Pokrovitelj ovogodišnjeg 21.izdanja porečkog rallya, koji se bodovao za Međunarodno zonsko prvenstvo i nacionalna prvenstva Hrvatske i Slovenije, bio je grad Poreč i INA nafta industrija d.d. (iV)

NAJČITANIJE