17.7 C
Poreč
Utorak, 22 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Počela je i posljednja "runda" Ljetnog kampa Poreča

Počela je i posljednja “runda” Ljetnog kampa Poreča

Počela je i četvrta, posljednja, smjena ovogodišnjeg Ljetnog kampa za porečke klince. Dvjestotinjak porečke djece dio svojih školskih praznika provelo u igri, učenju i plivanju pod stručnim vodstvom trenera u dosadašnjem programu ljetnog kampa, a u novu avanturu krenulo šezdesetak mališana .  

U dnevnim aktivnostima kampa, škola za neplivače i škola plivanja zauzimaju najvažnije mjesto. Skokovi u vodu oslobađaju od straha i «grade» samopouzdanja mališana a omiljeno im je i veslanje u kajacima i na SUP-u te zabava na velikim plutačama.

Omiljena aktivnosti je i radionica Morski svijet-moj svijet, u kojoj su prikupljali organizme iz mora, spremali ih u akvarije i proučavali ih u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam – Centrom za invazivne vrste Poreč i njihovom suradnicom Tinom Tominić.

Uz edukativne radionice, u kampu se posebna pozornost pridaje i koordinaciji pokreta te razvijanju motorike kroz vježbe loptom ili penjanjem, atletskim programima, streličarstvom, nogometom, odbojkom i rukometom na pijesku. Polaznici Ljetnog kampa svrstani u male grupe kako bi se postigao bolji rad sa svakim polaznikom i programi održali u skladu s epidemiološkim mjerama.

Kao i prethodne dvije i treća smjena završila je obiteljskim izletom u vodeni park a tako će završiti i polaznici četvrtke smjene nakon čega će biti spušten zastor ovogodišnjeg 23. izdanja Ljetnog kampa Grada Poreča. (iV)

NAJČITANIJE