6.7 C
Poreč
Ponedjeljak, 18 siječnja, 2021
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Počinje rekonstrukcija sportskog igrališta umaške OŠ Marija i Lina

Počinje rekonstrukcija sportskog igrališta umaške OŠ Marija i Lina

U Gradskoj upravi Umaga potpisan je, nakon što je prošle godine gradonačelnik Vili Bassanese potpisao ugovor, «težak» 700 tisuća kuna s Ministarstvom turizma i sporta RH i Ugovor s glavnim izvođačem radova tvrtkom Arhos d.o.o. iz Rijeke za rekonstrukciju polivalentnog sportskog igrališta OŠ Marija i Lina.

Vrijednost investicije iznosi 5 milijuna kuna, a Umag ulaže veći dio iznosa, kao jedini grad u Istri koji je uspio osigurati 700.000 kuna na natječaju Ministarstva turizma i sporta RH.
Polivalentno sportsko igralište OŠ Marija i Lina imat će dva košarkaška, jedno rukometno i jedno polivalentno igralište za mali nogomet, vježbališta na otvorenom, prostor za skok u dalj, stolni tenis, igralište za odbojku i za igru graničara te atletsku stazu.

Do proljeća će građani Umaga dobiti novo polivalentno sportsko igralište čija rekonstrukcije bi trebala biti završena u travnju og. Realizacijom ovog projekta isprepliću se dva područja za razvoj umaške zajednice u obrazovanju i sportu.

Igralište će postati mjesto susreta, igre, zdravog druženja građana svih dobnih skupina i generator urbanog razvoja grada, naglasio je gradonačelnik Vili Bassanese nakon potpisivanja Ugovora te naglasio da će igralište, osim učenika, besplatno koristiti i svi građani Umaga. (iV)

NAJČITANIJE