26 C
Poreč
Petak, 3 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Policija educirala osnovnoškolce o sigurnosti na internetu

Policija educirala osnovnoškolce o sigurnosti na internetu

U nastavku brojnih preventivnih aktivnosti, koje se provode na području Policijske uprave istarske, voditeljica Odjela prevencije Alica Rosić-Jakupović jučer je održala edukaciju za učenike petih i šestih razreda Osnovne škole Raša o nasilju i sigurnosti na internetu.

Učenici su kroz edukaciju upoznati s dobrim i lošim stranama interneta te opasnostima koje im mogu prijetiti ukoliko se dovoljno ne zaštite i ulaze u neprimjerene komunikacije putem društvenih mreža s nepoznatim osobama. Također su upoznati s primjenom kaznenog zakonodavstva prema mladim osobama i dobnoj granici u pogledu kaznene i prekršajne odgovornosti. U nastavku edukacije dobili su informacije o tome kome se obratiti u slučaju da se sami ili njihovi prijatelji nalaze u opasnosti ili problemu prilikom korištenja Interneta te koja je procedura postupanja policije u takvim slučajevima.

U drugom dijelu edukacije učenici su podijeljeni u tri skupine koje su, kroz problemski postavljen teoretski zadatak po realnom događaju oformljene ”haterske skupine” na društvenoj mreži u razredu, rješavali problem i nedoumice iz pozicije žrtve, počinitelja, odnosno promatrača. Mogla su se čuti zanimljiva razmišljanja, određene bojazni kod prijave događaja, ali i vrlo konstruktivni načini rješavanja problema.

(ivijesti.hr)

Foto: PU istarska

NAJČITANIJE