18.2 C
Poreč
Petak, 5 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Policijski službenici zaustavili vozačicu s drogom namijenjenu preprodaji

Policijski službenici zaustavili vozačicu s drogom namijenjenu preprodaji

Policijski službenici zaustavili su vozačicu koja je kod sebe posjedovala marihuanu namjenjenu daljnjoj preprodaji, donosi PU Istarska.

Umaška je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 27-godišnjakinja počinila kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Naime, policijski službenici su 3. veljače oko 20.15 sati, na cesti D-75 u naselju Đuba na području Umaga, zaustavili automobil VW Polo, slovenske registarske oznake, kojim je upravljala 27-godišnjakinja. Budući da se iz vozila širio intenzivan miris marihuane, policijski službenici obavijestili su djelatnike kriminalističke policije i ponudili vozačici testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je ona odbila.

Temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici obavili su pretragu vozila te su pronašli više pakiranja marihuane ukupne težine 120.3 grama, digitalnu vagu i novac za koji se pretpostavlja od preprodaje droge, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 27-godišnjakinja preprodavala marihuanu osobama s područja Umaga. Protiv nje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku radi sumnje da je počinila kazneno djelo, dok se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

NAJČITANIJE