9.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOPoreč će iduće godine raspolagati s proračunom teškim 258 milijuna kuna

Poreč će iduće godine raspolagati s proračunom teškim 258 milijuna kuna

Na prvom dijelu 40.-te sjednice Gradskog vijeća Poreča izglasan je proračun za 2021 godinu u iznosu od 258 milijuna kuna. Od 17 vijećnika sjednici je prisustvovalo 13 od kojih je za proračun ruku podiglo 10, a protiv proračuna tri vijećnika.

Prije početka sjednice vijećnici i gradonačelnik dostavili su osam amandmana na proračun, od kojih su četiri amandmana gradonačelnika prihvaćena u konačni prijedlog Proračuna Grada Poreča za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu, dok su dugi prijedlozi na neki drugi način već uključeni u proračun.

Gradonačelnik Loris Peršurić je pri obrazloženju proračuna naglasio da je bilo zahtjevno posložiti proračun za dvadesetprvu godinu. Vodile su nas potrebe građana, daljnje razvijanje grada i optimizam, a kako bi što bolje saznali za potrebe građana i mjesnih odbora, provedena su javna savjetovanja za proračun i konzultacije sa svim vijećima u 10 mjesnih odbora naglasio je Peršurić. Odlučili smo napraviti optimističan, razvojni i realni
proračun u svim segmentima jer je Poreč uvijek tako funkcionirao i napredovao. Rezultate razvojnih proračuna vidimo i danas, grad se razvija i u samo nekoliko godina realizirao je projekte koji se negdje ne ostvare ni u nekoliko desetljeća.

To je naša vizija Poreča i za budućnost, grad koji ide naprijed, rekao je gradonačelnik Peršurić, napomenuvši da je Grad likvidan i da redovno podmiruje sve svoje obaveze.

Drugi dio 40. sjednice Gradskog vijeća Poreča održat će se online, u utorak, 22. prosinca og. u 18 sati. (iV)

NAJČITANIJE