9.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOPoreč je i ove godine osigurao milijun kuna za svoje stipendiste

Poreč je i ove godine osigurao milijun kuna za svoje stipendiste

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić potpisao je Ugovore o dodjeli pet novih učeničkih i dvadeset dvije studenske stipendije pa će Poreč u ovoj godini stipendirati stotinjak studenata i učenika za koje je osigurao milijun kuna.

Učenici i studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju tijekom redovnog školovanja ne moraju se svake godine prijavljivati, a dodatna sredstva izdvajaju se za deficitarna zanimanja, koje Grad u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje utvrđuje.

U ovoj godini Poreč je «dobio» jedanaest novih stipendista za deficitarna zanimanja, profesora prirodnih predmeta, doktora medicine i rehabilitatora, rekao je gradonačelnik, Poreča Loris Peršurić, napomenuvši da vjeruje da će se gradski stipendisti, učenici i studenti, koji se školuju izvan Poreča, vratiti u svoj rodni grad po završetku školovanja i da će stečena znanja i vještine uložiti u budućnost Poreča.

Poreč dodjeljuje od 116 hrvatskih gradova najveće stipendije svojim učenicima i studentima. I dok studentske stipendije dodjeljuje 110 hrvatskih gradova, učeničke dodjeljuje samo 73 gradova, a Poreč u obje kategorije dodjeljuje najveće stipendije za učenike i studente.

Svake godine Poreč stipendira stotinjak učenika i studenata za što se u proračunu osigura oko milijun kuna iz kojih se stipendiraju učenici s iznosima od 600 do 1.200 kuna za učenike i 800 do 1.600 kuna za studente.

Poreč dodjeljuje stipendije i po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima i uspjehu te ostvarenim bodovima. (iV)

NAJČITANIJE