15.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Poreč je treće turističko odredište Hrvatske

Poreč je treće turističko odredište Hrvatske

Hrvatska turistička zajednica objavila je rezultate prošlogodišnjih poslovanja turističkih odredišta u Hrvatskoj prema kojima je Poreč s 3,5 milijuna ostvarenih noćenja i dolaskom 580.000 gostiju «proglašen» trećim turističkim odredištem, po posjećenosti, u Hrvatskoj.

Zadovoljan sam i veseli me jako ta činjenica o turističkom poslovanju Poreča tijekom protekle godine u kojoj je ostvareno 2 posto više noćenja i 4 posto više dolazaka gostiju što je rezultiralo i ostvarenjem rekordnih 3,5 milijuna noćenja, rekao nam je direktor Turističke zajednice Poreč Nenad Velenik.

Tijekom prošle godine u Poreču se bilježi pad dolaska gostiju iz Njemačke za 2 posto no gosti iz Rusije povećali su svoj dolazak na turistički prostor Poreča za 12 posto u odnosu na dolaske u 2018. godini.

U Poreču je prošle godine donesena odluka da se neće povećavati iznos paušala za iznajmljivače budući je želja Grada i Turističke zajednice da privatni iznajmljivači svoja sredstva ulože u podizanje kvalitete smještaja. S obzirom da i hotelske kompanije u Poreču, Valamar Riviera i Plava laguna, ulažu velike iznose o obnovu hotelskih kapaciteta, pitanje podizanja kvalitete turističkog odredišta Poreč u ovoj godini nije upitno.

Doprinos podizanju kvalitete turističke ponude šireg prostora Poreča u ovoj godini dat će i osnivanje Klastera, udruženja turističkih zajednica Općina na prostoru Preštine. Turistička zajednica Poreča  koordinator je osnivanja Klastera koji će tijekom 2020 godie na raspolaganju, za promociju i promotivne aktivnosti, na raspolaganju imati 4,5 milijuna kuna.  (iV)

« 1 od 5 »

NAJČITANIJE