29.8 C
Poreč
Utorak, 11 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Poreč: Održan Dan ljubaznosti u prometu

Poreč: Održan Dan ljubaznosti u prometu

Cilj prometne akcije je promoviranje poštivanja prometnih propisa, prvenstveno poštivanje prednosti prolaska pješacima na obilježenim pješačkim prijelazima.

Na području Poreča danas je provedena preventivna prometna akcija pod nazivom ”Dan ljubaznosti u prometu”. Djelatnici Policijske postaje Poreč-Parenzo su u suradnji s prometnim redarstvom Grada Poreča i zajedno s njemačkim policijskim službenikom Michaelom Dukerom na pješačkom prijelazu kod trgovačkog centra u Ulici Mate Vlašića kontrolirani poštuju li vozači prometne propise u smislu ustupanja prednosti prolaska pješacima.

Za vrijeme trajanja akcije nisu evidentirani prekršaji vozači, a savjesnim vozačima koji su propustili pješake uručeni su prigodni poklon paketi Turističke zajednice grada Poreča. Cilj prometne akcije je promoviranje poštivanja prometnih propisa, prvenstveno poštivanje prednosti prolaska pješacima na obilježenim pješačkim prijelazima. Policijska uprava istarska čestita nagrađenim vozačima i još jednom zahvaljuje sudionicima u prometu, koji su podržali ovu preventivnu akciju. Pozivamo građane i turiste da kulturno i ljubazno ponašanje u prometu postane dio naše svakodnevnice,  a sve kako bi se povećao osjećaj sigurnosti na istarskim prometnicama, odnosno kako bi se svi osjećali sigurnije i ugodnije u mjestu u kojem živimo.

 

Izvor: PU Istarska

NAJČITANIJE