10.2 C
Poreč
Četvrtak, 20 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Poreč se projekcijom filma „Glavu dole, ruke na leđa“ pridružuje obilježavanju Dana...

Poreč se projekcijom filma „Glavu dole, ruke na leđa“ pridružuje obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u Hrvatskoj godine obilježavamo 18. studenog, a ususret ovome danu u Poreču će se u srijedu, 30. listopada o.g  s početkom u 19 sati u kino dvorani POU Poreč održati projekcija filma „Glavu dole, ruke na leđa!“.

Ulaz je besplatan, a nakon projekcije organiziran je razgovor sa svjedocima ratnih događanja.

Film „Glavu dole, ruke na leđa“ je dokumentarni film koji obrađuje događanja u Vukovaru za vrijeme Domovinskog rata, s naglaskom na sam pad grada, predaju te odvođenje stanovnika i hrvatskih branitelja u srpske koncentracijske logore. 

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić naglasio je kako se Poreč svake godine uključuje u obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, te da se o toj temi treba govoriti i znati, kako se više nikada i nikome ne bi ponovila. 

Potpredsjednica GV Poreč, organizatorica projekcije, Gordana Šušljik istaknula je da postoji interes među građanima, Poreča  jer su neki od njih i sami bili svjedoci događanja u Vukovaru. Autor filma Stipe Majić Pipe me kontaktirao i izrazio želju da se film prikaže i u Poreču, rekla je Šušljak nakon što je diljem Hrvatske prikazan sedamdesetak puta. Osim filma, bit će i razgovora s redateljem te svjedocima ratnih događanja pa pozivamo sugrađane da se uključe . Iako je film tužnog karaktera, on ne sadrži uznemirujuće scene pa ga mogu doći pogledati i mlađi sugrađani, rekla je Šušljik i zahvalila se Pučkom otvorenom učilištu Poreč na prihvaćanju ideje i davanju podrške. (iV)

 

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?