20.7 C
Porec
Petak, rujan 20, 2019
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Poreč/ Započelo prikupljanje potpisa protiv enormnih cijena zbrinjavanja otpada

Poreč/ Započelo prikupljanje potpisa protiv enormnih cijena zbrinjavanja otpada

Danas su u Poreču aktivisti ”Živog zida” i aktivisti udruge ”Zajedno-Insieme” prikupljali potpise građana s ciljem da se poništi postojeći cjenik odvoza komunalnog otpada, da se izradi novi cjenik te da se izvrši povratak preplaćenog građanima. Akcija prikupljanja potpisa je započela u 9 sati ispred porečke tržnice, a u 10.30 sati je premještena na Trg Slobode gdje se potpise prikupljalo do 12 sati.

U samo tri sata je prikupljeno gotovo tri stotine potpisa, odnosno, u prosjeku sto potpisa po satu, stoga se može reći da je akcija išla ”sto na sat”. Udruga Zajedno-Insieme i Živi zid (Poreč) najavljuju nastavak akcije prikupljanja potpisa uživo i online.

Potpisivanje peticije započelo je online 2.travnja i na taj način je do sada prikupljeno gotovo 800 potpisa, no danas je započelo prikupljanje potpisa uživo. Najavljuje se i nastavak akcije.

Online peticiju, koja je još uvijek u tijeku, možete potpisati ovdje.

Građani Poreča su ogorčeni na gradsku vlast jer je uvođenjem novog načina zbrinjavanja komunalnog otpada učetverostručila cijene zbrinjavanja komunalnog otpada, što je prouzrokovalo masovna odlaganja smeća po ulicama, plažama i šumama.

(D.K.)

NAJČITANIJE

- Advertisement -