9.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOPorečka hitna pomoć ima novo vozilo opremljeno najboljom opremom

Porečka hitna pomoć ima novo vozilo opremljeno najboljom opremom

Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije – ispostava Poreč, kupio je novo kombi
vozilo opremljeno najboljom opremom a službena primopredaja obavljena je kod zgrade Doma zdravlja u Poreču. Uz predstavnike Zavoda, primopredaji su prisustvovali porečki gradonačelnik Loris Peršurić, i djelatnici porečke Ispostave.

Zahvaljujući Europskoj uniji vozilo je kupljeno europskim sredstvima, novcem Nastavnog
zavoda za hitnu medicinu IŽ, Grada Poreča i općina na prostoru Poreštine.
Poreč je i prije dvije godine sufinancirao kupnju vozila Hitne i drago mi je da smo to još
jednom mogli ponoviti a i dalje ćemo investirati u nad standard hitne medicinske pomoći na prostoru Poreštine. Vjerujem da će ovo vozilo pomoći porečkoj ekipi Hitne da još bolje funkcioniraju ali im želim da imaju što manje posla, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Uspjeli smo doći do još jednog vozila za našu ispostavu u Poreču jer želimo da naši pacijenti budu sigurni, da brzo dođemo do njih i da možemo napraviti sve za spašavanje ljudskih života a tu nam «pomaže» dobro vozilo, rekla je Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ zahvalivši se na pomoći Gradu Poreču i općinama Poreštine.

Vozilo marke Volkswagen, opremljeno je najnovijom opremom i košta 1,2 milijuna kuna a
Zavod je vozilo kupio zahvaljujući EU projektu Emergency Eurovision koji se «zatvara» krajem ove godine. Zavod će obnoviti cijeli vozni park za Istru a ove godine «stigla» su četiri vozila dok se iduće godine planira kupiti još tri vozila za potrebe Hitne u Istri. Zahvalnicu Gradu Poreču za pomoć pri kupnji vozila na prigodnoj svečanosti uručio je gradonačelniku Poreča voditelj porečke ispostave Amil Balić.

Grad Poreč je uz potporu općina na prostoru Poreštine i Turističkih zajednica ove godine
sufinancirao nadstandard hitne medicinske pomoći sa iznosom od 753 tisuće kuna a u suradnji s Turističkom zajednicom grada Poreča sufinancirao je i kupnju mobilnih respiratora vrijednih 224 tisuća kuna. Grad Poreč redovito financira i najam stanova za liječnike i zdravstvene djelatnike koji su potrebni u Poreču i redovito kupuje potrebne aparate i opremu za ambulante porečkog Doma zdravlja. (iV)

 

 

NAJČITANIJE