Porečka Plava Laguna uključila se u projekt HTZ-a turističke kartice

Svi nositelji Hrvatske turističke kartice mogu u čvrstim objektima Plave Lagune i u mobilnim kućicama kampova Istracampinga ostvariti popust od 10 posto za rezervacije. Plava Laguna ima objekte u Poreču, Umagu i Rijeci i poziva goste da koriste svoje turističke kartice za vikend ili ljetni odmor u jednom od 4 Resorta, 25 hotela ili 13 apartmana Plave lagune.

Hrvatska turistička kartica je projekt kojim se potiče domaći turizam, što je važno i u vrijeme pandemije, jer će i zemlje Europe željeti zadržati domaće goste u svojim zemljama, poručuju iz Plave Lagune.

Hrvatska turistička kartica projekt je Vlade RH i Ministarstva turizma i sporta s ciljem povećanja potrošnje hrvatskih građana u ugostiteljstvu i turističkim sadržajima na području Republike Hrvatske.

Novčana sredstva, u iznosu do 2.500 kuna neoporezivoga primitka godišnje, poslodavci mogu isplatiti svojim radnicima, a kojima nositelj turističke kartice može tijekom godine podmirivati svoje troškove za korištenje usluga i proizvoda unutar turističke ponude.

Turističkom karticom mogu se plaćati usluge smještaja, konzumacija hrane i pića u ugostiteljskim objektima, usluge putničkih agencija i turoperatora, paket aranžmane, boravak u objektima privatnih iznajmljivača te najam brodova. (iV)