23.3 C
Poreč
Srijeda, 5 kolovoza, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Porečki Advent u vrhu blagdanskih događanja u Istri

Porečki Advent u vrhu blagdanskih događanja u Istri

Advent Poreč je i ove godine po broju posjetitelja, bogatom dekoracijom i sadržajnim programom te odličnom atmosferom u starogradskoj jezgri Poreča, potvrdio status najpopularnijeg blagdanskog programa u Istri. Iako vremenske prilike tijekom mjeseca prosinca nisu bile naklonjene događanjima na otvorenom prostoru,  posjećenost Adventa bila je, u odnosu na Advent 2018 godine, povećana za dvadeset posto zahvaljujući bogatom i raznolikom programu, besplatnom klizalištu i kvalitetnom gastronomskom ponudom.

Potvrdu uspješnosti ovogodišnjeg Adventa grad Poreč je dobio, kao primjer suradnje javnog i privatnog sektora, od TZ IŽ koja je Adventu Poreč dodijelila nagradu Zlatna koza – Capra d’oro za „uspješnu realizaciju najljepšeg istarskog adventa.“

Tijekom trajanja Adventa među gostima Poreča najbrojniji su bili Austrijanci, Talijani, Slovenci, Nijemci te domaći gosti koji su u 17 otvorenih hotela i privatnom smještaju Poreča tijekom blagdanskih dana ostvarili povećanje od 47 posto u dolascima i 64 posto u ostvarenim noćenjima.

Tijekom blagdana Adventa starogradska jezgra Poreča doživjela je zimsku čaroliju kakvu Porečanke i Porečani iščekuju ispunjenu s tridesetak koncerata. Porečkom bajkom u Villi Polesini, dnevnim besplatnim klizanjem tisuću klizaća i druženjem uz bogatu gastronomsku ponudu.

Tijekom vikenda u srcu starogradske jezgre okupljalo se i više tisuća posjetitelja koji su prisustvovali koncertima Opće opasnosti, Nene Belana i Fiumensa, Night Expressa, Mie Dimšić, Gustafa i ostalih kao i druženjima vikendom uz besplatnu degustaciju slastica te uz bakalar i vino na Badnjem jutru.

Novogodišnji vikend obilježen je Dječjim dočekom Nove godine u podne i najposjećenijim dočekom Nove godine u Hrvatskoj na kojem je Severina tisuće Porečana i gostiju uvela u 2020 godinu uz «asistenciju» DJ Stanka Bondžu na Trgu Matije Gupca.

Blagdanski program Adventa za najmlađe, Porečka bajka, uz otvorena vrata kućice Djeda mraza, održan je u Vili Polesini, a tijekom četverodnevnog  programa, uz šesnaest  dječjih predstava u izvedbi Teatra Naranča i udruge Birikina, podijeljeno je 1.400 poklona porečkim klincima.

Advent Poreč nije donio živost samo u starogradsku jezgru, već i kazališnu dvoranu Pučkog otvorenog učilišta, u kojoj je održan gospel koncert Radojke Šverko, a odigrana je i predstava „Posljednja Freudova seansa“ teatra Planet Art. I Gradska knjižnica Poreč bila je uključena u program Adventa s brojnim tematskim radionicama i druženjima.

Hvala svima koji su nas tijekom blagdana Adventa  posjećivali i podržavali a hvala i našim partnerima TZ Grada Poreča, Valamar Rivieri i Plavoj laguni, koji su prepoznali važnost ovakve manifestacije za Poreč i Porečane, ali i za goste kao i «Uslugi» Poreč i drugim porečkim organizacijama i Udrugama na velikoj pomoći u organizaciji Adventa , naglasio je gradonačelnik Poreča Lors Peršurić po spuštanju zavjese na ovogodišnji Advent Poreč. (iV)

« 1 od 4 »

NAJČITANIJE