8 C
Poreč
Petak, 3 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica SPORT Porečki delfin: Sjajno dvadeseto izdanje

Porečki delfin: Sjajno dvadeseto izdanje

Sve je išlo u prilog ovoljetnog dvadesetog izdanja rekreativno-natjecateljskog plivačkog maratona Porečki delfin održanog u organizaciji porečkog Kluba za daljinsko plivanje uz podršku TZG Poreč i hotelske kompanije Valamar.

Natjecanje u Plivanju

Meteorološki uvjeti, bez vjetra, mirno more, puno sunca i visoke temperature, «obilježile» su dvadeseti plivački maraton Porečki delfin, u sklopu kojeg je održano i natjecanje plivaća u daljinskom plivanju Cro Cup, «okupio» je oko 1.300 sudionika.

U natjecanju daljinskog plivanja za Cro Cup startalo je 116 plivaća a stazu od 5 kilometra najbrže je, muškoj konkurenciji u  vremenu 57 minuta i 57 sekundi otplivao Jakov Igrec član KDPSR Poreč. Srebrno odličje za drugo najbolje otplivano vrijeme «uzeo» je Đivo Damić, također član porečkog kluba za daljinsko plivanje, a treće mjesto pripalo Petru Matić iz Splita.

U ženskoj konkurenciji, stazu od 5 kilometara, «postavljenu» u porečkom zaljevu Peškera najbrže je, za samo 58 minuta, otplivala Vasiliki  Kadoglu članica porečkog kluba za daljinsko plivanje. Na drugo mjesto «doplivala» je Ivana Prižmić a  na treće mjesto Nina Jokić, obje članice Kluba za daljinsko plivanje «Split».

Podjela Nagrada Najboljima

Priznanja i nagrade najboljima uručili su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i direktor TZG Poreč Nenad Velenik.

    

Za dobro raspoloženje sudionika ovogodišnjeg izdanja «Porečki delfin», koji su imali «ponudu» plivanja 1.500, 3.000 i 5.000 metara, nakon otplivanih dionica tijekom subotnjeg plivačkog dana u Poreču, uz dobro iće i piće za sve sudionike, pobrinuli su se limena glazba Sv. Lovreč i bend Rezime Acoustic trio.

    

 

NAJČITANIJE