10.9 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOPorečki Dom za starije i nemoćne osobe se proširuje

Porečki Dom za starije i nemoćne osobe se proširuje

Projekt proširenja porečkog Doma za starije i nemoćne «uključuje» povećanje kapaciteta u Domu s postojeća 83 mjesta na 118 mjesta za korisnike.

Proširenje podrazumijeva dogradnju i proširenje svih prostora, smještajnog kapaciteta, zajedničkog boravka i namjenske prostore koje koristi Centar za pružanje usluga u zajednici – Zdravi grad Poreč. Sve te promjene utjecat će na povećanje kvalitete usluga, posebno na zadovoljstvo korisnika Doma, njihovih obitelji i zaposlenika.

Nakon petogodišnjeg intenzivnog ulaganja Grada u naše najmlađe sugrađane, izgradnjom dvije osnovne škole i tri vrtića, planirali smo ulaganja u projekte za naše starije sugrađane. Za proširenje Doma za starije i nemoćne osobe Poreč ima građevinsku dozvolu te ćemo donošenjem prostornog plana za to područje i zatvaranjem financijske konstrukcije krenuti u realizaciju projekta, naglašava gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Projekt proširenja zone porečkih zdravstvenih objekata izrađen je i donesen 2003. godine. Dom zdravlja i Dom za starije i nemoćne osobe određen je isključivo za zdravstvenu i socijalnu namjenu. Odlukom Gradskog vijeća Grada Poreča, donesenoj na posljednjoj sjednici GV-a, otvoren je postupak Izmjena i dopuna detaljnog plana, kojim će se, pored proširenja Doma za starije i nemoćne osobe, razmotriti i potrebe drugih zdravstvenih i socijalnih ustanova stacioniranih na toj lokaciji. (iV)

NAJČITANIJE