20.4 C
Poreč
Petak, 25 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Porečki osnovnoškolci ove godine nastavu će polaziti samo u jutarnjoj smjeni

Porečki osnovnoškolci ove godine nastavu će polaziti samo u jutarnjoj smjeni

Prije dvije godine, u Poreču je otvorena OŠ Finida s čijom izgradnjom je omogućeno da porečki klinci u OŠ odlaze na nastavu u jednoj, jutarnjoj smjeni. Izgradnju OŠ Finida sa športskom dvoranom Poreč je samostalno financirao s iznosom od 50,4 milijuna kuna, plus PDV, na zemljištu površine od 4 ha na kojemu je pravo građenja dala Republika Hrvatska.

Danas je jedan od onih dana koji se u povijesti grada dogode samo nekoliko puta, dan je koji se pamti i dan koji je za Poreč upisan kao povijesni dan, naglasio je prije dvije godine prilikom otvaranja OŠ Finida gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

OŠ Finida prima 600 učenika u 20 učionica, osam razrednih i 12 predmetne nastave, specijaliziranih kabineta, čitaonice, učionice za produženi boravak, višenamjenskog prostora, kuhinje i blagovaone, te prostora za vanjsku namjenu i trodijelne sportske dvorane površine 2.659,6 m2.

Ova generacija osnovnoškolaca, usprkos godini s epidemiološkim mjerama, doživjet će ono što su generacije Porečana samo sanjale. Porečka djeca nastavu će polazit samo u jednoj, jutarnjoj smjeni, rekao je gradonačelnik Peršurić povodom obilježavanja dvije godine rada OŠ Finida koju sada vodi ravnateljica Anita Sijerković Radin.

Osnovnoškolsko obrazovanje u Poreču se održava u tri osnovne škole, OŠ Poreč s područnom školom u Žbandaju, OŠ Finida s područnom školom u Novoj Vasi i u Talijanskoj OŠ Bernardo Parentin. (iV)

NAJČITANIJE