25 C
Poreč
Utorak, 2 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Porečki SDP gradonačelniku Lorisu Pršuriću: UMANJITE PLAĆU SEBI I VAŠIM ZAMJENICIMA ZA...

Porečki SDP gradonačelniku Lorisu Pršuriću: UMANJITE PLAĆU SEBI I VAŠIM ZAMJENICIMA ZA 30%.

Poštovani gradonačelniče Peršurić,

obraćamo Vam se iz razloga ekonomske, socijalne i društvene naravi ali svakako u interesu poštivanja načela odgovornog obnašanja javne dužnosti.

Kao građani Poreča, izravno pogođeni ovom, sa više aspekata nezapamćenom situacijom, uzrokovanom pojavom koronavirusa, obvezni smo Vam skrenuti pažnju, ne samo na racionalno vođenje gradskih financija, već i na iskazivanje solidarnosti sa svim fizičkim i pravnim osobama našega grada, koji će na žalost, neminovno biti pogođeni negativnim efektima ove do sad ne zabilježene pojave.

Kao nositelju izvršne vlasti želimo naglasiti kako je nakon što ste odbili naše amandmane na Vaš predloženi set mjera pomoći malom gospodarstvu – naš vijećnik iste povukao, čime smo pokazali kooperativnost i odgovornost te podržali izglasavanje prvog paketa, kako ste i sami naglasili, „privremenih“ mjera.

Ovom prilikom ističemo potrebu što hitnije izrade daljnjih konkretnih operativnih koraka i mjera u cilju ublažavanja nadolazeće krize nepredvidivih razmjera.

Imajući u vidu sve prije navedeno, pozivamo Vas da u duhu dobre vjere i solidarnosti, kao jedne od najvećih ljudskih vrijednosti, date svoj obol olakšavanju posljedica ove situacije. Stoga Vam predlažemo da, poštujući pravnu regulativu, iskoristite sve mehanizme obnašatelja izvršne vlasti te iskažete političku vjerodostojnost na način:

  1. da za mjesece travanj, svibanj i lipanj 2020 god. donesete Odluku o umanjenju osobnog dohotka Vama i Vašim zamjenicima u visini od 30%.
  2. da pokrenete dijalog sa socijalnim partnerima u svezi osobnih dohodaka službenika i namještenika u gradskoj upravi, kao i zaposlenika u tvrtkama i ustanovama sa većinskim udjelom gradskog vlasništva, sve s obzirom na lakše punjenje gradskog proračuna u vrijeme pandemije,
  3. da kroz svoj rad, Vi i djelatnici u javnom sektoru Grada Poreča, iskažete maksimalno razumijevanje i solidarnost sa građanima i malim poduzetnicima našega grada, djelujući na sve načine da se sve posljedice ove najveće krize u novijoj povijesti svedu na što manju mjeru, a teret krize ravnomjerno rasporedi,
  4. da sve što poduzimate bude maksimalno transparentno, uvijek javno i na dnevnoj osnovi obznanjeno na stranicama Grada Poreča kako bi svi građani imali osjećaj da ste tu sa nama i to svaki dan i da svi radimo u istome cilju, a to je da nam bude koliko je to moguće lakše

Prepuštamo Vam operacionalizaciju i provedbu naših prijedloga, uz iskrenu nadu u što skoriji završetak ove pogibeljne situacije.

Sa poštovanjem,

Gradska organizacija

SDP-a Poreč-Parenzo

FOTO: Poreština.info

 

 

 

NAJČITANIJE