25.5 C
Poreč
Petak, 10 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Porečki volonteri održali bal povodom Međunarodnog dana volontera

Porečki volonteri održali bal povodom Međunarodnog dana volontera

Volonteri Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Gradskog društva Crvenog križa Poreč, Društva naša djeca Poreč, Gradske knjižnice Poreč, Društva invalida Poreč i udruge Centar za građanske inicijative, okupili su se u Obrtničkom domu Poreč, na godišnjem susretu, balu volontera, povodom Međunarodnog dana volontera.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić uručio je 44 zahvalnice volonterkama i volonterima koji su bili aktivni tijekom ove godine te je  istaknuo kako kvalitetu života u Poreču, za koju je grad višestruko nagrađivan, ne čine samo projekti, uređenje i gradnja, već i  njegovi stanovnici, volonteri koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna, a da pritom ne traže ništa za uzvrat te čine grad još ljepšim, boljim i sigurnijim mjestom za život, rekao je Peršurić, dodavši da je Bal samo simboličan način da se volonterima zahvali.

Balom volontera i dodjelom priznanja Poreč želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima na području grada.  Želja je, potaknuti i druge udruge, javne ustanove i ostale neprofitne organizacije da u idućoj godini svoje volontere evidentiraju, prate u skladu sa Zakonom o volonterstvu i promoviraju volontiranje.

Večer volontera upotpunili su nastupi učenika Umjetničke škole Poreč, Gitarski ansambl, nastup  folklorne skupine učenika OŠ Poreč i nastup učenika OŠ „Bernardo Parentin“. (iV)

 

NAJČITANIJE