Porečkim poduzetnicima na raspolaganju je 24,7 milijuna kuna

Prošlogodišnjim aktiviranjem nove i izdašnije kreditne linije u suradnji Istarske županije i gradova Buje, Buzet, Labin, Novigrad, Pazin, Pula, Poreč, Rovinj, Vodnjan i Umag, poslovnih banaka, HBOR-a i Istarske razvojne agencije, prihvaćeno je 275 kreditnih zahtjeva ukupnog iznosa više od 160 milijuna kuna.

Povjerenstvo za dodjelu poduzetničkih kredita utvrdilo je da je, od otvaranja kreditne linije na području Poreča, prihvaćeno više od 25,2 milijuna kuna kreditnih zahtjeva od čega se 18,6 milijuna kuna odnosi na ulaganje u nove investicije a za trajna obrtna sredstva prihvaćeno 6,6 milijuna kuna.

U Poreču su prihvaćena 36 zahtjeva, s područja stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti, djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane, trgovine na veliko i malo, popravak motornih vozila i motocikala, uslužne djelatnosti, prerađivačke industrije te
građevinarstva, prijevoza i skladištenja.

Većina dodijeljenih kredita u Poreča odnosi na investicijske kredite što ukazuje da porečki poduzetnici, unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, pokreću investicijske projekte, uz podršku Grada u sufinanciranju kamate na kredit.

Ovogodišnja kreditna linija najizdašnija je do sada, s kreditnim potencijalom od 410 milijuna kuna, pa porečkim poduzetnicima još jeuvijek na raspolaganju 24,7 milijuna kuna. (iV)