11.5 C
Poreč
Srijeda, 21 listopada, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Poreču je dodijeljena JUMP nagrada za ulaganja u sport i infrastrukturu

Poreču je dodijeljena JUMP nagrada za ulaganja u sport i infrastrukturu

Treću godinu zaredom Poreč je do nedjelje, 18.listopada og., domaćin sajmu sporta i sportske opreme SPORTFEST. Organizatori najvećeg regionalnog sajma sporta prepoznali su napore Poreča za sport pa mu je dodijeljena JUMP nagrade za ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu.

Poreč ima šest javnih i dvije privatne sportske dvorane, 130 polivalentnih dječjih igrališta, atletske staze, nogometni stadion, rukometne, košarkaške i brojne teniske terene, razvijenu infrastrukturu za sportaše i rekreativce, teretane na otvorenom i teretanu za osobe s invaliditetom.

Prema analizi portala gradonačelnik.hr, Poreč godišnje investira 1.418,62 kune po stanovniku i na vrhu je ulaganja u sport «po glav»i stanovnika u Hrvatskoj. S 9,5 posto proračuna izdvojenog za sport, Poreč se nalazi i među top deset gradova po ukupnom proračunskom izdvajanju za sport.

Primajući priznanje, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić naglasio je da, s obzirom na broj stanovnika, Poreč ima vrlo veliki broj registriranih i mnogo rekreativnih sportaša koji su kulturu sporta i zdravog življenja razvijali kako se i grad razvijao pa sportu pomažu da se u Poreču razvija iz godine u godinu. (iV)

NAJČITANIJE