Uvjeti korištenja

Portal iVijesti omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala.
Korištenjem bilo kojeg dijela portala iVijesti smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja i svim rizicima koji nastaju korištenjem ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava
Portal iVijesti polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala iVijesti i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga
Portal iVijesti zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice
Portal iVijesti sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja te sadržaja kreiranih od strane posjetitelja. Sve sadržaje portala iVijesti koristite na vlastitu odgovornost i portal iVijesti ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van portala iVijesti isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Portal iVijesti ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti
Portal iVijesti poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Podatke o korisniku portal iVijesti neće davati na uvid trećoj strani osim u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom. Portal iVijesti može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke portal iVijesti koristi kako bi svoje sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Portal iVijesti obvezuje se da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika, kako propisuje Opća uredba o zaštiti podataka (AOZP)-General Data Protection Regulation (GDPR EC2016/679).

Obveze korisnika
Korisnicima portala iVijesti strogo je zabranjeno:
a) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
b) objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
c) lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
d) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravima
e) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
f) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
g) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Pravila komentiranja
Komentari objavljeni na portalu iVijesti ne odražavaju nužno i stavove uredništva kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno i stavovi uredništva, stoga ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja Uvjeta korištenja i pravila komentiranja. Za sve komentare objavljene pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal iVijesti ne može se smatrati odgovornim za eventualnu štetu nastalu na taj način.

Izmjene Uvjeta korištenja
Portal iVijesti zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedeni Uvjeti korištenja stupaju na snagu objavljivanjem na portalu iVijesti.