9.1 C
Poreč
Ponedjeljak, 19 travnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNOPredsjednik Skupštine Istarske županije netočnim demantijima pokušava prikriti suradnju IDS-a i HDZ-...

Predsjednik Skupštine Istarske županije netočnim demantijima pokušava prikriti suradnju IDS-a i HDZ- a

Predsjednik Skupštine Istarske županije, član IDS-a Valter Drandić reagirao je na intervju koji je Nacionalu dala kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Pule Sanja Radolović. Drandića je zasmetao odgovor SDP-ove saborske zastupnice na pitanje očekuje suradnju IDS-a i HDZ-a u Puli, ali i na županijskoj razini nakon lokalnih izbora. Sanja Radolović je između ostalog u odgovoru na to pitanje rekla:

“Prošloga tjedna je bio Dan istarskog statuta koji se redovno obilježavao svečanom sjednicom Skupštine Istarske županije. Ove godine poziv županijskim vijećnicima ni meni kao saborskoj zastupnici, nije stigao. Međutim, očito je stigao nekim saborskim zastupnicima HDZ-a i nekim ministrima u vladi.”

Sanja Radolović pri tome se osvrnula na svečanost povodom Dana Istarske županije koja je u organizaciji župana Fabrizia Radina održana u porečkoj Istarskoj sabornici 30. ožujka. Kao što u svom odgovoru Sanji Radolović navodi i Valter Drandić, sjednica je ove godine održana u nešto skromnijem obliku. Drandić u svom odgovoru navodi sljedeće:

“Činjenica je da se svake godine, 30 ožujka, obilježava Dan istarskog statuta svečanom sjednicom Skupštine Istarske županije. Zbog pandemije Covid 19 i preporuka epidemiologa, svečana sjednica Skupštine Istarske nije održana 2020. godine, kao ni ove, 2021. godine. Ove je godine, u organizaciji Kabineta župana, u Istarskoj sabornici, u Poreču, obilježen Dan istarskog statuta svečanošću na koju su osim domaćina župana Istarske županije i predsjednika Skupštine Istarske županije, te zamjenica Župana i potpredsjednika Skupštine, pozvani isključivo gradonačelnici i predstavnici medija. Nije točno da je svečanosti prisustvovao niti jedan saborski zastupnik, kao ni ministar, jer istima poziv nije ni upućen.”

Jasno je da je Sanja Radolović aludirala u svom odgovoru da pozivi na svečanu sjednicu nisu upućeni SDP-ovcima, a jesu nekim poznatim istarskim HDZ-ovcima koji sjede u Saboru te je time željela ukazati na suradnju IDS-a i HDZ-a što je očito zasmetalo Drandiću. I dok nema dokaza da je u Poreču 30. ožujka bio i jedan ministar u HDZ-ovoj vladi kao što to tvrdi Sanja Radolović, njena tvrdnja da je poziv upućen saborskim zastupnicima HDZ-a itekako je potkrijepljena dokazom jer je fotograf regionalnog dnevnika Glasa Istre Milivoj Mijošek u Istarskoj sabornici snimio šefa istarskog HDZ-a i saborskog zastupnika Antona Klimana (screenshot objavljene fotografije objavljujemo uz tekst).

Kako predsjednik Skupštine istarske županije Valter Drandić tvrdi da poziv nije upućen niti jednom saborskom zastupniku i da niti jedan saborski zastupnik nije bio u Poreču 30. ožujka jedino se može zaključiti da je Anton Kliman tamo došao nepozvan i da se cijelo vrijeme uspješno skrivao od Drandića kako ga ovaj ne bi vidio te ga optužio da je nepozvan došao u Istarsku sabornicu.

Izvor: Nacional

Foto: Yt

NAJČITANIJE