20.2 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 travnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar: Situacija je privremena, posao će se ponovno...

Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar: Situacija je privremena, posao će se ponovno pokrenuti i tada svi moramo biti spremni za RESTART poslovanja

Valamar Rvera, najveće turističko poduzeće u Hrvatskoj od početka  pandemije prati situaciju i poduzima mjere za očuvanje zdravlja ljudi, radnih mjesta i kontinuiteta poslovanja. Slijedom pooštravanja općih mjera prevencije u mjesecu ožujku su zatvoreni svi hoteli i ugostiteljski objekti Valamara.

S ciljem očuvanja radnih mjesta i kontinuiteta poslovanja Valamar je donio odluku o pokretanju programa „PAUZA-RESTART“ koji će se primjenjivati od 1. travnja u trajanju do 90 dana.

Program „PAUZA-RESTART“ obuhvatit će sve djelatnike Valamara a otpuštanja neće biti. Oko 2,800 djelatnika u radnom odnosu u Valamaru i Imperialu Rab koristit će mjere Vlade. Svi djelatnici koji ne mogu raditi od 1.travnja biti će upućeni u program PAUZA gdje će djelatnicima biti osigurane plaće u iznosu od 60 posto redovne plaće, ne manje od 4.250 kuna neto. Ova mjera primijenit će se za djelatnike i menadžment uključujući sezonce i stalne sezonce koji su u radnom odnosu.

U vrijeme trajanja PAUZE radit će djelatnici i menadžment za krizno upravljanje i administraciju, djelatnici na poslovima održavanja, konzervacije i osiguranja objekata te djelatnici koji obavljaju poslove komunikacije s gostima i partnerima. Dijelu menadžmenta koji mora raditi umanjiti će se plaća do 30 posto a djelatnicima koji će raditi za vrijeme PAUZE isplaćivat će se redovna puna plaća.

Uprava je otkazala Glavnu skupštinu Društva uz suglasnost Nadzornog odbora i opozvala je prijedlog o isplati dividende te će po ponovnom sazivanju Glavne skupštine predložiti zadržavanje dobiti iz 2019. godine.

COVID-19 je izazvao globalnu krizu pa je u turizmu i ugostiteljstvu sve stalo i dok se stanje ne smiri, ne možemo redovno poslovati, smatra predsjednik Uprave Valamar Željko Kukurin. Ponosni smo na naše djelatnike i cilj nam je da ni jedan djelatnik zbog korona krize ne izgubi radno mjesto. Valamar će učiniti sve da se naši ljudi koji su na pauzi što prije vrate na svoja radna mjesta. Situacija je privremena, posao će se ponovno pokrenuti i tada svi moramo biti spremni za RESTART poslovanja. (iV)

Foto: Jutarnji List

NAJČITANIJE