31 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica HRVATSKA Premijer liga rukometaša. Novi neuspjeh: Bjelovar – Umag 30:26

Premijer liga rukometaša. Novi neuspjeh: Bjelovar – Umag 30:26

Nakon prospavane noći umaški rukometaši imaju za čim žaliti jer su propustili rijetku priliku da izbore bodove protiv izravnog rivala za što bolju poziciju prije Lige za ostanak. Za to su po kazivanju umaških igrača imali sve preduvjete, no brojne pogreške su i u ovoj utakmici došle na naplatu. Domaćin je bio protivnik koji je znao sve to iskoristiti i domaći se uspjeha i u šest zadnjih minuta otkloniti sve dvojbe kome će pripasti bodovi. Isti su ostali u Bjelovaru, iako su mogli i put Umaga.

Opet su „plavo-žuti“ najveću prepreku imali u protivničkom čuvaru mreže Dubravku Grgiću koji je bio junak utakmice sa 18 obrana, u kojima su i dva zaustavljena sedmerca. To znači da se scenarij s utakmice protiv Zameta gotovo ponovio u svakom detalju. U takvim se prilikama teško nadati povoljnom ishodu, mada su Umažani u nekim razdobljima bili blizu rezultatskog preokreta – 6:5 (12′), te 9:8 (24′). Nisu uspjeli u tome Tomislav Bošnjak i društvo, jer su protiv čvrste obrane Bjelovarčana nedostajali golovi s vanjskih pozicija. Zanimljivo, najuspješniji u toj ulozi kod gostiju bio je Filip Glavaš (na slici).

Ipak, kad su svi bili sigurni da su domaćini imaju bodove u „džepu“ golom Dina Horozovića u 56. minuti (26:25) umaškoj se momčadi ukazala velika prilika za preokret. Međutim i tad se na sceni pojavio vratar Grgić i novim obranama otklonio sve dvojbe oko pobjednika. Četiri je gola postigao drugi od domaćih junaka Dominik Smojver sa sedam pogodaka. (iV)

 

 

 

NAJČITANIJE