28.9 C
Poreč
Subota, 4 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica AKTUALNO Preveslala pacifik i stigla u Istru

Preveslala pacifik i stigla u Istru

Ovo, bez sumnje predivno iskustvo promijenilo mi je život, rekla nam je Natalia Cohen (44), motivacijska govornica koju smo sreli u Istri, prenosi 24sata. Pacifik je preveslala za 257 dana i prešla 14.484 kilometra.

U veslačku pustolovinu od Kalifornije do Australije nije se upustila sama. U timu je bilo još pet žena – Laura Penhaul, Emma Mitchell, Isabel Burnham, Lizanne van Vuuren i Meg Dyos. Uz njih je naučila funkcionirati u timu. Ženska ekipa za ovu prigodu ime si je dala Coxless Crew.

– Bilo je trenutaka na moru kad nismo vidjele ni zvijezde ni Mjesec. Vladao je potpuni mrak. Okruživala nas je voda i ništa više. Devet mjeseci provele smo veslajući. U tih devet mjeseci imala sam puno vremena za razmišljanje. A bilo je, da budem iskrena, trenutaka u kojima mi se činilo da ne razmišljam ni o čemu, ti su trenuci bili poput nekog meditativnog stanja – prisjeća se avanturistica.

– Ovo iskustvo mi je čisti dokaz koliko smo svi, kao ljudska bića, iznimno prilagodljivi, da svi imamo tog unutarnjeg borca u sebi, snagu koja nas pokreće, a koja se budi kad je najviše trebamo. Od tada, kad god pomislim da je preda mnom velik izazov, kažem sebi: ‘Natalia, ti to možeš, preveslala si Pacifik, možeš…’ – kaže i dodaje kako joj je ovo putovanje u potpunosti promijenilo pogled na život te ga obogatilo, piše 24sata.

Foto: coxlesscrew.com

 

NAJČITANIJE