21.4 C
Poreč
Srijeda, 23 rujna, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Prezentacija Fotomonografije NK Istra Tar-Torre povodom 50. obljetnice

Prezentacija Fotomonografije NK Istra Tar-Torre povodom 50. obljetnice

U ponedjeljak, 23. prosinca 2019. godine, dva dana prije Božića, Turistička zajednica Općine Tar-Vabriga,  u 18 sati u sjedištu Zajednice Talijana u Taru, organizira prezentaciju fotomonografije NK Istre tiskane u prigodi 50-obljetnice postojanja kluba.  Na 150 stranica s više od stotinu fotografija momčadi svih generacija nogometaša, ispisana je u osamnaest poglavlja kronika ovoga kluba, od prve natjecateljske sezone 1968. do jubilarne, pedesete godišnjica 2018., uključujući svečanu sjednicu, stoji u priopćenju.

Nakladnik knjige je TZ  Tar-Vabriga s direktorom Denisom Žužićem, autor teksta i izvršni urednik je novinar i publicist Robert Buršić, s jednim prilogom sportskog novinara Roberta Matteonija, likovnografičko oblikovanje je djelo porečke tvrtke 5do12,  tekstove je lektorirao Vlado Mandić.

Prigodno slovo napisao je predsjednik  NK Istra Tar-Torre Đankarlo Žužić.

Osim što hrvatski tekst knjige mjestimice prati i talijanski, tiskan je sažetak na talijanskom jeziku.

Fotomonografija NK Istra Tar-Torre, 1968.-2018., 50 godina mladosti/50 anni di giovinezza, tiskana je u petsto primjeraka. Na svečanosti prezentacije, svi nazočni dobit će na dar primjerak knjige.

 

NAJČITANIJE