16.9 C
Poreč
Petak, 7 svibnja, 2021
iVijesti banner
NaslovnicaAKTUALNO"Priopćenje" uredništva portala iVijesti

“Priopćenje” uredništva portala iVijesti

Poštovani čitatelji,
upravo smo zaprimili dnevno priopćenje Stožera civilne zaštite Istarske županije koje nećemo objaviti kao što nismo objavili priopćenja koja smo od Stožera civilne zaštite zaprimili u ovom tjednu, a nećemo objavljivati ni priopćenja koja će nam u buduće stizati.
Uredništvo portala zauzelo je takav stav nakon što je Stožer civilne zaštite Istarske županije priopćio da je jedini razlog smrti kod zadnja tri slučaja zaraza korona virusom i to bez da se izvrši obdukcija pokojnika.
Podsjećamo da su tri preminule osobe, koje se statistički bilježe kao osobe preminule uslijed zaraze korona virusa, bile osobe poodmakle životne dobi koje su bolovale i od drugih i teških kroničnih bolesti.
Može li se pripisati, kao jedini razlog smrti osoba koje su bile rođene 1925., 1919. i 1923. godine, zaraza korona virusom? Zašto se u jeku ” šepave” turističke sezone plasiraju informacije koje isključuju i druge mogućnosti causa mortis, pogotovo ako su pokojnici bolovali i od drugih kroničnih bolesti velika je nepoznanica koja će se možda jednog dana ipak razotkriti.
Činjenica je da su suhoparni statistički podaci neoborivi, a plasiranje takvih informacija ne ide u prilog stvaranju slike o Istri kao sigurnoj turističkoj destinaciji. Podaci koji se na dnevnoj bazi prikupljaju objavljuju se ne samo u našim medijima, njima raspolažu i strani mediji i zasigurno pridonose prilikom odabira i donošenja odluke o mjestu ljetovanja.
Režemo li granu na kojoj sjedimo plasirajući takve isključive informacije doznat ćemo uskoro i to nakon što zbrojimo konačne rezultate ovogodišnje korona-sezone.

NAJČITANIJE