10.2 C
Poreč
Četvrtak, 20 veljače, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Priznanja  Poreča jubilarnim darivateljima krvi

Priznanja  Poreča jubilarnim darivateljima krvi

Povodom obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Poreču je upriličen prijem za jubilarne darivatelje krvi s područja Grada Poreča..Tom prigodom gradonačelnik Poreča Loris Peršurić jubilarnim darivateljima krvu uručio je priznanja.. 

Darivanje krvi je jedna od najhumanijih stvari koju čovjek može napraviti, dati dio sebe, nepoznatoj osobi, Posebno se divim vama jubilarcima, koji ste kroz svoj život odlučili donirati krv, a pritom se i brinuti o svojem zdravlju. Ovo priznanje je samo simboličan znak, jer vam se nikada nećemo moći odužiti za sve što ste dali. Želim pohvaliti i činjenicu da broj darivatelja krvi u Poreču raste, što dokazuje da posao kojim se vi u Crvenom križu bavite je kvalitetan, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Poreč, Vesna Janko Finderle naglasila je kako u  Poreču postoji 771 aktivan darivatelj svoje krvi, te 2743 pasivnih, a i jedini su u plusu što se tiče ostvarenja plana prikupljanja doza na razini Istarske županije. Posebno je naglasila važnost upoznavanja mladih s važnošću darivanja krvi, činom kojim se ne poklanja samo dragocjenu tekućinu, već i širi empatija i humanost.

Ove godine je GDCK Poreč organiziralo 11 akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na koje se odazvalo 805 osoba, među kojim je bilo i 35 osoba koje su prvi puta darivale svoju krv s kojom su «napunili» 729 doza, rekla je ravnateljica GDCK Poreč napomenuvši kako je njihova prisutnost u vrtićima i školama te edukacija mladih jedan od glavnih razloga zašto se akcijama darivanja krvi redovito priključuju sve više  mladi s navršenih 18 godina starosti.

Priznanje za 75 darivanja krvi gradonačelnik Peršurić uručio je Tihomiru Majcek i Milanu Štifanić dok je za stoto davanje krvi zahvalnica uručena Goranu Prodanu. 

Darivatelji krvi iz Poreča u petak imaju u Domu obrtnika Poreč svečanu sjednicu za 75 žena i 77 muških jubilaraca sa 100 i više darovanih doza krv. (iV)

NAJČITANIJE

Smatrate li da Nivio Stojnić, bez obzira na ispriku, treba nakon seksističko – vulgarnog ispada podnijeti neopozivu ostavku ili smatrate da i dalje može obnašati dužnost načelnika Općine Tar Vabriga?