22 C
Poreč
Utorak, 2 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Proslava zaštitnika Poreča Sv. Maura uz misu, procesiju, palentu i koncert Petra...

Proslava zaštitnika Poreča Sv. Maura uz misu, procesiju, palentu i koncert Petra Graše   

Obilježavanje dana zaštitnika Sv. Maura ove godine proći će u malo izmijenjenom obliku, rekao je novinarima gradonačelnik Poreča Loris Peršurić u prisutnosti porečke  humanitarke Nataša Cvijanović.

Uvodimo novu, nadam se i tradicionalnu, dobrotvornu akciju. Umjesto koncerta u šatoru na Trgu, odlučili smo organizirati dobrotvorni koncert u dvorani Veli Jože kao oblik  pomoći našim sugrađanima pa će u četvrtak, 21. studenog u 19 sati u dvorani Veli Jože koncert održati Petar Grašo. Cijena ulaznice bit će 40 kuna, a od ponedjeljka, 4. studenog bit će u prodaji na blagajni TZ Poreč u Zagrebačkoj ulici 9 a prihod će biti namijenjen obitelji pokojnog i nesretno stradalog policajca Tomislava Bašića i obitelji Tamburin za i oporavak kćeri Antonije. 

Proteklih godina trudila sam se sa svojim prijateljima organizirati dobrotvorne akcije, kako bi pomogli kad god je našim sugrađanima to bilo potrebno i zato mi je posebno drago da sam s Gradom i gradonačelnikom vrlo brzo dogovorila ovaj koncert za obitelji Bašić i Tamburin. Naša motivacija je da potrebitima donesemo olakšanje te mi je posebna radost da možemo pomoći obiteljima, a sigurna sam da će dan zaštitnika grada postati i dan zaštite naših najugroženijih građana, rekla je Cvijanović.

Na dan Sv. Maura, zaštitnika Poreča, 21. studenog bit će na Trgu slobode održan program Festival palente – od marende do večere u kojem će biti podijeljeno 600 porcija palente, a sredstva namijenjena za podizanje šatora biti usmjerena za dobrotvorni koncert.

U sklopu obilježavanja blagdana Sv. Mauro bit će u Eufrazijevoj bazilici u 10,30 sati održana svečana sveta misa koju će u koncelebraciji biskupija Riječke metropolije i svećenika Porečko-pulske biskupije, predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, mons. Giorgio Lingua. Nakon svečane svete mise, ulicama Poreča proći će procesija s relikvijama Sv. Maura uz pratnju građanstva, ustanova i institucija.

U sklopu proslave svojeg zaštitnika Grad Poreč će 20. studenog, skupa sa svojim gradom prijateljem, bavarskim gradom Poingom otvoriti Park prijateljstva na porečkoj Materadi. 

Do ponedjeljka, 4. studenog otvoren je Poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Nagrade Sv. Mauro. Nagrada će bit uručena osobama koje su u kulturi i drugim prostorima djelovanja POU Poreč, na području grada svojim radom dale doprinos od istaknutog značaja za stanovnike Poreča. Odluku o dodjeli nagrade donosi posebno povjerenstvo koje je imenovalo UV Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a nagrada će biti uručena u Istarskoj sabornici u srijedu 20. studenog u 19 sati. (iV) 

NAJČITANIJE