31 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica HRVATSKA Prva liga rukometašica: Bodovi ostali u Dalmaciji, Sinj - Umag  34:29 

Prva liga rukometašica: Bodovi ostali u Dalmaciji, Sinj – Umag  34:29 

Andrea Pavković, ŽRK Umag

Unatoč više nego solidnom učinku u napadu, veći broj primljenih golova je Umažanke stajao novog, sedmog poraza u nizu na gostovanju u Sinju. I po tko zna koji put se pokazalo da se za bodove na strani teško izboriti s primljenih 30 i više golova. Dogodilo se to i ovom zgodom u utakmici koja je mogla i trebala povoljnije završiti za umašku ekipu.

Mada su u većem dijelu susreta umaške rukometašice igrom na parketu bile ravnopravne više od poraza nisu uspjele izboriti. Od samog početka ovog meča „alkarke“ pokušavaju čim prije steći što „opipljiviju“ rezultatsku prednost. Prvih dvadesetak minuta najčešće su Sinjanke bile u prednosti od gola-dva, te potkraj prvog poluvremena u tri navrata i tri gola razlike. Ipak, na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom domaćih igračica (18:17). Okolnosti iz nastavka nisu išle „na ruku“ umaškoj ekipi, ponajprije od čestih isključenja kada se „krojio“ rezultat. Deset minuta su u drugog poluvremena igrale s igračicom manje. Tako su se lakše domaće igračice domogle vrijednih bodova.

Dojmljivim izdanjem predstavila je prinova u umaškoj ekipi Tina Barišić s osam golova, te povratnica u matični klub golmanica Andrea Pavić s 14 obrana. Sedam puta je mrežu vratarki Sinja pogađala Nataša Miočinović, šest iz sedmeraca, dok su Ana Jajčević i Andrea Pavković postigle šest, odnosno pet golova iz igre.

Novo iskušenje Umažanki je koprivnička Podravka Vegeta, na umaškom parketu. (iV)

NAJČITANIJE