24.2 C
Poreč
Subota, 4 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica SPORT Prva liga rukometašica - Novi domaći poraz: Umag - Split 2010,  26:30

Prva liga rukometašica – Novi domaći poraz: Umag – Split 2010,  26:30

Propustile su umaške rukometašice osvojiti dragocjene bodove na svom parketu – kojima su završili na kontu splitske ekipe, a Umažanke su si ovim, četvrtim domaćim porazom itekako otežali zadaću glede očuvanja prvoligaškog statusa.

Kao i u nekoliko ranijih susreta Splićanke su se pokazale neugodnih protivnicama za „žuto-plave“ posebice golmanica Ivona Stilinovića. Ona je i u ovoj utakmici bila junakinja i uvelike pomogla svojim suigračicama da se pomaknu iz nezavidne zone. Ovim bodovima splitske su rukometašice načinile pomak na prvenstvenoj ljestvici i pretekle Umažanke, koje su u slučaju pobjede u ovoj utakmici mogle do slijedećeg ispita u Bjelovaru biti na 7. mjestu. Ovako su si zakomplicirale borbu za ostanak u prvoligaškom društvu.

To što Umažanke nisu već u prvom poluvremenu stekle solidno vodstvo  „kriva“ je vratarka gošći Stilinović koja je imala osam obrana. Prvu prednost su Ana Jajčević i suigračice stekle u 21 minuti (10:9), ali bi Splićanke zahvaljujući obranama svoje golmanice „držale“ rezultat u neizvjesnosti. Tako je bilo do sredine drugog dijela susreta pri čemu su se ekipe izmjenjivale u vodstvu. Preokret je uslijedio u samo šest minuta, od 47. do 52., kada su gošće postigle pet golova u nizu i od 22:22, su „pobjegle“ na 27:22. Nije bilo dovoljno 10 golova Ane Jajčević i devet Andree Pavković, odnosno po dva u 13. zadnjih minuta dok su postigle dvostruko više. Iako je i tada tinjala nada u domaćoj ekipi da se mogu spasiti poraza, uz borbenu igru u obrani gošće su znale očuvati zlata vrijednu pobjedu.

I ova je utakmica pokazala koliko umaškoj ekipi nedostaje ozlijeđena Tena Mataija posebice u napadu. (iV)

NAJČITANIJE