20 C
Poreč
Petak, 5 lipnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica ISTRA Prva liga rukometašica - Odlična igra Umažanki: Umag – Podravka Vegeta 32:42

Prva liga rukometašica – Odlična igra Umažanki: Umag – Podravka Vegeta 32:42

Da umaške rukometašice zaslužuju bolje mjesto u poretku sudionica Prve lige pokazale su i igrom protiv najbolje hrvatske ekipe koprivničke Podravke Vegete. I ne samo da su iznenadile predstavom o kojoj će se pričati nego su Umažanke najugodnije trenutke priredile za trenere s kojima rade i dakako svoje najvjernije navijače.

Sa ovakvim ekipnim izdanjima ne bi trebalo biti problema oko ostanka u ligi iako su „žuto-plave“ trenutačno u nezavidnom položaju na tablici prvoligašica. Svi u umaškom klubu drže da će do kraja prvenstva uspjeti zasjeniti sve one neugodne poraze, u prvom redu domaće, ali i gostujuće. Vidjet ćemo da li to mogu učiniti već u prvom ispitu za bodove koji ih čeka protiv  ekipe Dalmatinke u Pločama.

Što reći o utakmici s Koprivničankama kad rezultat govori sve, iako su gostujuće igračice imale odličan početak. Povele su s 3:0 i 5:1, potom 7:2, ali su Umažanke stigle na 9:10 u 13. minuti. U skladu s igračkim i ekipnim vrijednostima prvo poluvrijeme je završilo vodstvom Podravke Vegete 23:17. Mogao je rezultat za domaću ekipu biti još povoljniji da gošće nisu  postigle nekoliko „laganih“ golova. Ipak, ono što su prikazale, Andrea Pavković, Kristina Plahinek, Nataša Miočinović, Tina Barišić, Ana Jajčević, Tea Bunić, Nikolina Nushi, Lucija Blašković,. Iris Pratljačić i suigračice razgalilo je srca publike.

Odličnu partiju je prikazala Andrea Pavković koja je postigla 10 golova iz igre i imala čak sedam dodavanja za suigračice: Uz izuzetno raspoloženu Kristinu Plahinek koja je šest puta zatresla mrežu protivnica kao i Miočinović, četiri gola je dala Barišić, tri Nushi, dva Bunić, te Jajčević i Trento po jedan. Malo je nedostajalo da to učine Monika Pratljačić, Ariana Kernjus i Hana Markežić.

Na kraju su gošće pobijedile s deset golova razlike što rijetkima uspijeva – izboriti takav rezultat protiv ekipe europskih vrijednosti. (iV)

 

NAJČITANIJE