31 C
Poreč
Ponedjeljak, 6 srpnja, 2020
iVijesti banner
Naslovnica HRVATSKA Prva liga rukometašica. Peti domaći poraz: Umag – Koka 29:31    

Prva liga rukometašica. Peti domaći poraz: Umag – Koka 29:31    

Moguće nikad teži put je pred umaškim rukometašicama za očuvanje prvoligaškog statusa, mada bi kao i poklonici ženskog rukometa u Umagu i njegovu okruženju željeli da to ne bude tako. Poslije petog domaćeg i šestog poraza u nizu „žuto-plava“ ekipa je dospjela u nezavidan položaj. U preostalih devet nastupa domaća će među ostalim igrati s Podravkom Vegetom te Lokomotivom, a na gostovanja će izravnim konkurenticama za očuvanje trenutačnog statusa.

Međutim, toliko puta su Umažanke pokazale da nogu odigrati najbolje i osvajati bodove kad je to najpotrebnije zato nećemo – ništa unaprijed predviđati. U sport je štošta moguće i obično se vrati kada se tome najmanje nadate.

O utakmici s Varaždinkama možemo ustvrditi da to nije nepobjediva ekipa, poput Splićanki, Virovitičanki i Pločanki koje su odnijele bodove iz Umaga. No, ponavlja se slična priča glede načina na koji domaće rukometašice ostaju bez bodova. Domaća obrana nije bila ni izdaleka na potrebitoj razini što je bila olakšavajuća okolnost za gošće. Bez puno truda i teškoća već u startnim minutama Varaždinke stječu ohrabrujuće vodstvo – 8:2 poslije 12. minuta igre. Ipak su do kraja prvog poluvremena Umažanke smanjile taj zaostatak iako su imale prilika gotovo za potpuni preokret.

Što je rezultat bio i ostao na strani gošći od početka do kraja utakmice najzaslužnija je Janja Tušek iskusna golmanica varaždinske ekipe. Ona je sa 17 obrana najzaslužnija što je bodovno stanje njezine ekipe bogatije nakon umaškog uspjeha. Prava je šteta da je vrlo vrijedni učinak umaških igračica – 10 golova Ane Jajčević (na slici), Andree Pavković (9) i Kristine Plahinek (5) pao u „vodu“, odnosno da nije okrunjen pobjedom. (iV)

 

NAJČITANIJE